Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemanovi bude zpívat Karel Gott: Prezident chystá ples ve velkém stylu

Autor: Jakub Veinlich - 
18. ledna 2017
20:02

Zatímco v Americe si bude prezident Donald Trump užívat v pátek velký den své inaugurace, český prezident Miloš Zeman pozval na ten samý čas své věrné na Pražský hrad. Ve 20 hodin zahájí 3. reprezentační ples. A přijít má i Karel Gott. 

Vstupenky za 8000 tisíc korun a bohatá tombola i hvězdní hosté. Prezident si chce svůj předposlední ples užít ve velkém stylu. Příští rok by už to mohl být totiž jeho poslední ples v roli prezidenta. Právě na konci ledna, v roce 2018, bychom měli vědět, kdo bude příští hlavou státu.

„Ples začne ve 20 hodin ve Španělském sálu předtančením prezidentského páru,“ řekl redakci Blesk.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. K jakému tanci prezident svou ženu Ivanu vyzve, ale zatím říct nechtěl, stejně ani to, jakou róbu první dáma obleče tentokrát.

Takhle Miloš Zeman provedl loni první dámu:

Video  Ivana nebude sedět v koutě: Takhle Zeman plesal s první dámou  - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Hvězdní hosté

Během večera si budou hosté pochutnávat na českých specialitách. A hlavně je čeká řada hudebních vystoupení. Zazpívat by měla například Helena Vondráčková, Radka Fišarová nebo Václav Neckář. Zatímco Neckář nemá na svých webových stránkách o plese ani zmínku, Fišarová i Vondráčková mají v kalendáři na 20. 1. napsáno „Ples Pražský hrad.“

Největší hvězda vystoupí o půlnoci

Jako by Miloš Zeman nechtěl nechat nic náhodě. Co kdyby příští rok v případné prezidentské volbě neuspěl? Největší hvězdu českého hudebního nebe tak pozval raději už letos. Půlnoční překvapení bude skutečně velkolepé. Přijít má podle exkluzivních informací Blesk.cz Karel Gott. „Ano, mohu potvrdit, že pan Karel Gott dostal nabídku vystoupit na plese prezidenta republiky, a pokud to zdravotní stav pana Gotta dovolí, tak vystoupí,“ potvrdila nám zpěvákův páteční program jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Hlavní cena: Večeře se Zemanovými

V ceně vstupenky na ples je také lístek do tradičně bohaté tomboly. Víme, jaké ceny si Hrad připravil tentokrát.

Hlavní cenou je večeře s prezidentským párem a následuje roční bezplatné zapůjčení vozu z mladoboleslavské automobilky. Další šťastlivec si odnese vstupenky na koncert Karla Gotta, vyhrát se dá také eurovíkend v některé z evropských metropolí, obraz Hradčany, sud piva i s prohlídkou pivovaru, jídelní a čajový servis a „nesmí chybět divočák z lánské obory,“ doplnil výčet cen hradní mluvčí s tím, že veškerý výtěžek plesu po odečtení provozních nákladů bude rozdělený do fondů prezidentského páru. „V loňském roce byl ten výtěžek 2 miliony 200 tisíc korun, doufáme, že ten letošní bude srovnatelný. V případě pana prezidenta budou peníze použité ve prospěch ohrožených dětí,“ uzavřel Ovčáček.

Kdo dorazí, Hrad neříká

Hrad rozeslal na ples asi pět set pozvánek – kapacita Španělského sálu je přitom o něco nižší – asi 480 osob. Kdo si přijde velkou slávu užít a kdo naopak pozvání odmítl, nechce Hrad zatím prozradit.

Redakci Blesk.cz se podařilo zjistit, že dorazí například vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO), naopak chybět bude bývalý prezident Václav Klaus a nejspíš i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Jak to bude v případě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), nám jeho mluvčí dosud neřekl.

Ples bude moderovat Libor Bouček a to, že se koná ve stejný den jako inaugurace amerického prezidenta Donalda Trumpa, je prý čistá náhoda.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa