Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman je terčem vtipů kvůli Chartě. „Asi byl ideově jinde,“ míní Bublan

Autor: Václav Lang - 
9. ledna 2017
12:10

Prezident Miloš Zeman opět baví internet. Tentokrát slovy z pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech, proč nepodepsal Chartu 77. Zeman tvrdí, že mu dokument k podpisu nikdo nenabídl. Z toho si utahují šprýmaři na sociálních sítítch. Senátor a chartista František Bublan (za ČSSD), který Zemanovi dotaz na toto téma v pořadu položil, tvrdí, že se zřejmě hlava státu pohybovala v jiných ideových kruzích než chartisté.

„S Chartou za mnou nikdo nepřišel, jinak bych ji podepsal,“ řekl Zeman v neděli v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Dodal, že podepsal několik jiných dokumentů, kvůli kterým jej vyhodili z práce. „Několik vět jsem bez rozmýšlení podepsal,“ dodal.

Video  Proč prezident Zeman nepodepsal Chartu 77? „Nikdo s ní za mnou nepřišel.“  - Blesk
Video se připravuje ...

Odpovídal na předtočený dotaz Františka Bublana, kterému kvůli podpisu Charty zakázali vykonávat duchovní činnost. Prezidenta se ptal, zda by váhal, kdyby měl Chartu podepsat, a s kým by se případně radil.

„Asi se pohyboval v jiných kruzích,“ okomentoval Bublan v pondělí Zemanovu odpověď. „Kdyby měl k tomuto blízko, tak by se určitě s někým do kontaktu dostal. Tím, že byl možná ideově někde jinde, se s tím zkrátka do kontaktu dostat nemohl,“ dodal. Bublan Chartu podepsal v květnu 1977 jako výraz podpory signatářům. Jak řekl v rozhovoru pro Blesk.cz, protestoval tak proti náboženské nesvobodě.

Internet: Ještě že mu nepřinesli vázací akt

Zemanovo vyjádření rozproudilo posměšné diskuze na sociálních sítích. „Jaké štěstí, že mu nikdo nepřinesl vázací akt,“ vtipkoval na Twitteru odborník na sociální sítě Josef Šlerka, působící na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy. Podobně reagoval i autor skrývající se pod recesistickým účtem Kardinál Vlk: „Ještě, že mu nikdo nepřinesl přihlášku do kněžského semináře.“

„Jak mohli Havel, Patočka a Hájek na MZ zapomenout? Fakt nechápu,“ napsal na Twitteru šéfredaktor stanice Český rozhlas – Vltava Petr Fischer. První místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek zase Zemanovo vyjádření vsadil do kontrastu s výrokem Winstona Churchilla: „Odvaha je oprávněně považována za nejdůležitější lidskou vlastnost.“

„Miloš Zeman, za komunismu vlastně takový Havel. Škoda, že si toho nikdo tenkrát nevšiml,“ připojil se publicista Ján Simkanič. „Toto je unikátní argumentace! Byl bych hrdina, kdyby za mnou přišli. Přece za nimi nepůjdu já,“ parafrázoval Zemanův výrok politolog Kamil Švec.

Podívejte se na záznam celého pořadu S prezidentem v Lánech:

Video  O teroru, Chartě 77 i odchodu Forejta: Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech  - Blesk
Video se připravuje ...

tgbg ( 10. ledna 2017 07:53 )

Bohužel Zeman je schopný a ochotný udělat všechno pro svůj prospěch a úspěch. Je mu srdečně jedno, že zaprodává opět naši republiku do rusko-fašistického otroctví. Zeman touží jenom po tom, aby vstoupil do historie a aby se opět stal prezidentem a ve všem se vyrovnal svému rivalovi a sokovi z Prognostického ústavu V. Klausovi. Tomu je Zeman ochoten obětovat všechno, i vlastní stát a národ. Ostatně i Prognostický ústav byl založen v r.1984 na popud KGB-Andropova-Rusů-Sovětského Svazu. Proč a co v něm tito lidé dělali Jiří Dolejš,Karel Dyba,Zdeněk Hrubý Tomáš Ježek, Václav Klaus,Rita Klímová (externě jako překladatelka a ekonomka),Karel Koecher – československý špion,Valtr Komárek – vedoucí ústavu,Karel Kouba,Josef Kreuter,Jiří Mihola – poslední ředitel,Jan Mládek,Miloslav Ransdorf,Miroslav Singer,Adolf Suk,Jaroslav Šedivý,Zdeněk Tůma,Růžena Vintrová – zástupkyně ředitele (1984–1993),Miloš Zeman si může každý zjistit a domyslet

deep_ass_flsting ( 9. ledna 2017 22:26 )

Ano, proto věříš Kalouskovi, demente!

deep_ass_flsting ( 9. ledna 2017 20:19 )

iondynskypes, tomu bych docela věřil, protože to je typické chování pro tyhle pologramotné kabátnické opice.

tgbg ( 9. ledna 2017 19:23 )

Bohužel Zeman je schopný a ochotný udělat všechno pro svůj prospěch a úspěch. Je mu srdečně jedno, že zaprodává opět naši republiku do rusko-fašistického otroctví. Zeman touží jenom po tom, aby vstoupil do historie a aby se opět stal prezidentem a ve všem se vyrovnal svému rivalovi a sokovi z Prognostického ústavu V. Klausovi. Tomu je Zeman ochoten obětovat všechno, i vlastní stát a národ. Ostatně i Prognostický ústav byl založen v r.1984 na popud KGB-Andropova-Rusů-Sovětského Svazu. Proč a co v něm tito lidé dělali Jiří Dolejš,Karel Dyba,Zdeněk Hrubý Tomáš Ježek, Václav Klaus,Rita Klímová (externě jako překladatelka a ekonomka),Karel Koecher – československý špion,Valtr Komárek – vedoucí ústavu,Karel Kouba,Josef Kreuter,Jiří Mihola – poslední ředitel,Jan Mládek,Miloslav Ransdorf,Miroslav Singer,Adolf Suk,Jaroslav Šedivý,Zdeněk Tůma,Růžena Vintrová – zástupkyně ředitele (1984–1993),Miloš Zeman si může každý zjistit a domyslet.

deep_ass_flsting ( 9. ledna 2017 17:20 )

Ale pořád menšímu, než jsi ty!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa