Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nová strana Realisté se usídlila u miliardáře Passera. Udělal jim cenu

Autor: val - 
29. prosince 2016
11:00

Čerstvě zaregistrovaná strana Realisté publicisty a ekonoma Petra Robejška už má své sídlo. Je jím budova v pražské Michli, patřící miliardáři a developerovi Radimu Passerovi. Ten se vstřícností k nové straně netají. Informaci přinesly Lidové noviny, podle kterých nabídl developer straně výhodné podmínky.

„Jsem vděčný za každého nezkorumpovaného, slušného a kompetentního člověka, který se rozhodně obětovat své osobní pohodlí a sloužit této zemi,“ uvedl pro Lidovky.cz Passer. Ten v roce 2014 sponzoroval volební kampaň svého bratra Zbyňka a jeho hnutí Pro Prahu. V komunálních volbách ale propadl.

Zatím není jasné, za jakých podmínek se obě strany dohodly na užívání jednoho z Passerových domů v Michli. Passer, který vlastní významnou developerskou společnost Passerinvest Group ale mluví o „přátelské dohodě“, zatímco mluvčí Realistů Jana Malíková zase sdělila, že jim podnikatel „nabídl výhodný nájem“.

„Rozdíl mezi tržními a našimi podmínkami budeme transparentně veřejně deklarovat poté, co vstoupí smlouva v platnost,“ uvedla Malíková. Sídlo má Realistům sloužit zatím do konce příštího roku.

Přestože Petr Robejšek informoval o založení nové strany už před několika týdny, ministerstvo vnitra ji pod názvem Realisté zaregistrovalo až před pár dny. Zatím představují některé body ze svého programu. Jedním z nich má být například znovuzavedení základní vojenské služby ve formě několikaměsíčního intenzivního kurzu.

Hunt ( 29. prosince 2016 13:34 )

"Oceňuji",že nový vyžírka Robejšek chodí prostě, leč čistě oblečen,neplive na zem a za každou větou neříká -čéééče-!

steelheart ( 29. prosince 2016 12:12 )

pane Robejšek, to jste tomu nasadil korunu! pro mě se stáváte nedůvěryhodným

agfor ( 29. prosince 2016 11:41 )

Ale to je přece jasné - jde jim o to, aby si žili jako prasata v žitě a nemuseli nic dělat. Jako každému parazitu v politice.

jana95 ( 29. prosince 2016 11:38 )

 Výhodný nájem od miliardáře? To jsou tak hloupí, že berou výhody? To neví, že správný miliardář nedělá charitu zadarmo? Jo voni jsou vlastně realisté - přizpůsobují se zavedené realitě.

ivoadler ( 29. prosince 2016 11:26 )

Robejšek? No uvidíme. Zatím nijak neoslnil. Ani nevíme, o co Realistům jde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa