Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemanova kamaráda ocenili Rusové jako osobnost roku. Stejně jako Putina

Autor: ČTK, tmp - 
28. prosince 2016
15:47

Český podnikatel a přítel prezidenta Miloše Zemana je mezi lidmi, jež Ruský biografický institut zařadil mezi osobnosti letošního roku. Zdeněk Zbytek získal ocenění Člověk roku 2016 v kategorii mezinárodních vztahů; spolu s ním jsou v této skupině například zesnulý kubánský vůdce Fidel Castro, kazašský prezident Nursultan Nazarbajev nebo čínský vůdce Si Ťin-pching.

Zbytek byl vybrán za posílení obchodních a kulturních vztahů mezi Ruskem a Českem, uvádí institut na svém webu. Na udělení ocenění, která byla oficiálně předávána ještě před vánočními svátky, ve středu upozornil český server Aktuálně.cz.

Pětašedesátiletý Zbytek byl vojákem z povolání a v roce 1991 z armády odešel v hodnosti plukovníka. Nyní je majitelem firem, jež se orientují na Rusko. Předsedá Klubu Rusko a je členem občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana.

Ruský biografický institut byl založen v roce 1992 jako nevládní nezisková organizace, v jejímž čele stojí spisovatel Svjatoslav Rybas. Institut svou činnost definuje jako „studium ruské společnosti prizmatem nejaktivnější části její elity“.

Letošní ocenění získal za státní politiku prezident Vladimir Putin, který je takto od roku 1999 oceňován každoročně; za rozvoj historických a kulturních vztahů byl oceněn režisér Nikita Michalkov.

Před rokem 1989 byl Zbytek velitelem tankové divize ve Slaném. V roce 2009 se objevil po boku Zemana. V médiích se již dříve objevily informace o tom, že Zbytkovy aktivity v postsovětských zemích monitoruje Bezpečnostní informační služba. Zbytek ale popřel, že by pracoval jako ruský špion.

Karla Fruhaufova ( 9. října 2023 13:04 )

Tohle navrhuje jedna nezisková organizace pro někdejšího kamaráda Zdeňka Zbytka:

NÁVRH NA ZÁKAZ POBYTU A VYHOŠTĚNÍ Z EVROPSKÉ UNIE PRO ''OSOBU NEŽÁDOUCÍ'': PETR VLADOVIČ

Petr Vladovič (dat. nar. 21.5.1986, občan EU) - během výročí připomenutí Okupace Československa armádami Varšavské smlouvy dne 21. 8. 2023 v Žilině narušil se svými příznivci vzpomínkové akty, Evropskou unii a Velkou Británii označil za Říše zla, veřejně odsoudil sankce zavedené EU proti Ruské federaci a obvinil Unii i Británii z vyprovokování této války.

Veřejně podpořil okamžité zrušení sankcí proti ruskému oligarchovi, podnikateli, miliardáři a filantropovi Vjačeslavu Moše Kantorovi, který je rovněž předsedou Evropského židovského kongresu. Zde Vladovič hovoří a útoku na Israel - Svatou zemi, hlavní důkaz evropského antisemitismu a rasismu, a také označil Kantora za ochránce nejsvětějšich hodnot a pilířů na kterých je postavena naše Židovská a Křesťanská civilizace, které současné vedení EU i většiny členských zemí systematicky likvidují, zavádí novou komunistickou totalitu a diktaturu. Své vystoupení zakončil Petr Vladovič tím, že prohlásil Oni zase začali válku, ale my jí zase vítězně ukončíme!

Jednání Petra Vladoviče, byť tedy občana Evropské unie, považujeme za silně nepřátelské a především ohrožující pro národní bezpečnost všech členských zemí Evropské unie i Unie jako celku. Evropská rada i další orgány Unie, vzhledem k závažnosti situace spojené s válečnou agresí Ruské federace vůči územní celistvosti a nezávislosti Ukrajiny, že je nutné uložit omezující opatření vůči předním podnikatelům, kteří působí v hospodářských odvětvích poskytujících vládě Ruské federace významné zdroje
příjmů, a vůči osobám, jež podporují vládu Ruské federace nebo mají z vazby na tuto vládu prospěch. Zde je potřeba jednoznačně uvést oligarchy v čele s Kantorem, kteří jsou podporování lidmi jako Vladovič. Toho lze jednoznačně označit pojmem z diplomacie Persona non grata - nežádoucí osoba.

Vladovi

tgbg ( 29. prosince 2016 08:35 )

Fašisti, bolševici a náš hradní chrchla se navzájem vyznamenávají!

repoIes ( 28. prosince 2016 23:56 )

Na jihu Nigeru se vzdalo 31 bojovníků Boko Haram před 3 hodinami Několik desítek přívrženců radikální islamistické organizace Boko Haram se na jihu Nigeru vzdalo úřadům. Stalo se tak pár dní poté, co tato skupina utrpěla značné ztráty v bojích na druhé straně hranice v sousední Nigérii. S odvoláním na nigerského ministra vnitra o tom informovala agentura Reuters. "Jednatřicet mladých lidí z města Diffa, kteří byli mnoho let přívrženci Boko Haram, se rozhodlo vzdát," napsal na twitteru nigerský ministr vnitra Mohamed Bazoum. "Dozvěděl jsem se, že první, kteří se vzdali, nebyli zatčeni, a tak jsem se vzdal," řekl nigerské televizi bývalý bojovník Boko Haram. "Očekáváme, že nás vláda omilostní, abychom mohli pomáhat s rozvojem a vyrovnat se s traumatem."

Hunt ( 28. prosince 2016 20:35 )

starypes:Co by dělal u tebe doma,mastikulko?

deep_ass_flsting ( 28. prosince 2016 18:45 )

Nebo co?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa