Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš chce postavit „sídliště“ pro úředníky. Má stát 6 miliard

Autor: sou - 
27. prosince 2016
12:10

38 budov a 201 tisíc metrů čtverečních, ze kterých 76 tisíc metrů čítají kancelářské prostory- tak jsou podle ministra financí Andreje Babiše „rozpuštěni“ úředníci jeho resortu. Podle deníku Právo by tak chtěl v pražských Letňanech vystavět vládní komplex za šest miliard korun, do kterého by se mohli sestěhovat zaměstnanci jednotlivých resortů. Přinést by to mělo nejen usnadnění komunikace mezi úřady, ale i úsporu nákladů.

„Myšlenka je postavit obrovský kancelářský komplex v Letňanech, kde by mohlo pracovat 10 až 11 tisíc lidí. Mohlo by tam sedět nejen všech 6715 úředníků ministerstva financí a jeho podřízených organizací, ale výhledově by se tam mohly přestěhovat další resorty a úřady,“ popsal Právu své záměry.

Sestěhování by podle něj dávalo smysl i kvůli tomu, že by byly úřady pohromadě, komunikace a logistika by byly účinnější nebo proto, že by ušetřili náklady například na úklid či ostrahu. Navíc občané by mohli byrokratické záležitosti řešit na jednom místě. „V Paříži mají také jeden věžák, ve kterém sídlí několik resortů,“ připomněl Babiš.

Komplex by podle jeho propočtů měl vyjít zhruba na šest miliard korun. Financování by pak měl zajistit prodej budov, ve kterých úředníci sídlí nyní. Deník Právo upozornil, že přestěhování úředníků na jedno místo řešily i minulé vlády. Žádná z nich ale tento plán nerealizovala.

y1xcvbnm ( 28. prosince 2016 20:07 )

proč by to dělal i když na to narozdíl od jiných má, už někdo něco postavil ze svého???

y1xcvbnm ( 28. prosince 2016 20:04 )

no, jestli ušetřil jak říkal na těch papírech A4 které se měly kupovat ve velkém aby vyšly levněji , tak ať staví.

salto ( 28. prosince 2016 10:49 )

On to zas tak blbej nápad není. Měli bychom tu pakáž pěkně pohromadě

londynskypes ( 27. prosince 2016 16:31 )

napad velmi dobry ..tak by to mel taky zaplatit! ze svého!

nezadat1 ( 27. prosince 2016 14:27 )

Já vím a taky si myslím,že ti politici a úředníci nejsou lidi,ale zasraaný svííně dobrý jen na porážku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa