Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fiala šije do Sobotky: Alibismus, nedokáže se postavit problémům ČSSD

Autor: val - 
15. prosince 2016
18:21

Předseda ODS Petr Fiala ostře odmítl slova premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) o odpovědnosti občanských demokratů za současný skandál v Ústeckém kraji, do kterého jsou zapleteni někteří sociálnědemokratičtí politici. Policie v případu podezření ze zneužití eurodotací zadržela v minulých dnech například exhejtmanku za ČSSD Janu Vaňhovou. Sobotka svedl problémy na minulé vládnutí s ODS, šéf občanských demokratů ho nařkl z alibismu.

„Osoby uvedené v souvislosti s vyšetřováním nejsou už členy ODS nebo jejími představiteli. Pokud se podílely na něčem nezákonném, je to minulost, která nás mrzí, ale kterou ODS v žádném případě netoleruje. Přejeme si spravedlivé vyšetřování všech podezřelých podle principu padni komu padni. U ČSSD je to zjevně jiné,“ reagoval Fiala pro Blesk.cz.

Rozezlila ho slova předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Ten v komentáři k zatýkání na severu Čech napadl právě občanské demokraty. „Myslím si, že v Ústeckém kraji zaplatila ČSSD za to, že tam spolupracovala ve vedení kraje s ODS po roce 2008. Teď se ukazuje, že to tehdy byla velká politická chyba,“ prohlásil Sobotka.

„Vyjádření premiéra Sobotky ke kauze ROP je nepřijatelný alibismus. Za nic nikdo z ČSSD nemůže, chybou byla prý jen spolupráce s ODS. Tomu snad nemůže věřit ani on sám. ODS se z minulosti poučila, a proto jsme dobře připraveni na budoucnost. Premiér Sobotka se problémům ČSSD poctivě a čelem před veřejností postavit nedokáže,“ zkritizoval jej za to Fiala.

Podobně se vyjádřil i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek„Tvrzení, ‚že on nic a že za to může ODS‘, je směšná zbabělost a alibismus,“ reagoval na Twitteru

Policie mezitím vyčíslila škody za údajný dotační podvod. Vyšplhala se až k 14 miliardám korun. V případu je obviněno 24 lidí. Vyšetřování se týká už prvopočátků operačního programu ROP Severozápad, který reálně začal rozdělovat dotace v roce 2008. Podle žalobce Tomáše Minxe jsou obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu poškození finančních zájmů Evropské unie spáchaného ve prospěch organizované zločinecké skupiny a dalších trestných činů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prezny ( 16. prosince 2016 15:49 )

Fiala má tady pravdu, předsedo!

mirkazam ( 16. prosince 2016 12:56 )

jak se to rýsuje,tak za všechny rozkrádačky a lumpárny dotyční vystoupí ze strany a šmitec.....tak to je trest jak svińa !!

horak47 ( 16. prosince 2016 10:04 )

Volby v roce 2017 tuhle partu zlodějů odstaví,hloupým Českým voličům nevadí rozkrádání státu,ani dva biliony dluhu, ale bojí se muslimů,a Tihle gauneři lezou Němcům do zadku,natahali by je sem,proto skončí,Fiala sestaví vládu doma s maminou,Bělobrádek půjde počítat prasata,Kalousek vařit perník a Mareček Bendů bude na vrátnici,jen nevím co Sobotka,taky nic neumí,snad bude dělat komorníka Bakalovi.

salto ( 16. prosince 2016 09:46 )

Fiala se nechal slyšet, že projekt ODS není mrtvý a že bude sestavovat vládu To snad jedině, kdyby komouši vyhráli volby a ódéesku si přibrali do vlády Je to klaun

hejhej ( 15. prosince 2016 20:08 )

Fiala je kašpar. Jak se oni zachovali ke svým zlodějům z ODS ??? Úplně stejně jako Sobotka ke zlodějům z ČSSD. Předvolební trapná kampaň pokračuje v napadání druhých , ubožáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa