Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemana na schodech jistili 4 muži: „Jen pitomci říkají, že jsem nemocný.“

Autor: Vera Renovica - 
15. prosince 2016
11:01

Prezident Miloš Zeman (72) se v poslední době dostal do hledáčku médií, která s odvoláním na utajené zdroje tvrdí, že je na tom zdravotně hůře než kdy jindy. Údajně už je kvůli tomu rozhodnut nekandidovat. Co na to on sám? V reakci pro Blesk.cz tvrdí, že si to vymýšlí lháři a pitomci.

Zeman, který je v posledních týdnech viditelně hubenější a rozhodně se mu nezlepšil stav neuropatických končetin, kvůli nimž vrávorá, tvrdí, že po všech ostatních stránkách je lidově řečeno OK. „Já jsem teď měl vánoční besídku se zaměstnanci a říkal jsem: čtu v novinách, že můj zdravotní stav se zhoršil natolik, že například už ani nerozeznávám svoje spolupracovníky. Pak jsem říkal kancléři: zdravím tě, Ivo Velíšku (šéf správy Hradu, pozn. red.).

I když špatně slyším, což přiznávám, můj zdravotní stav je stabilizovaný, na dálku vidím perfektně, dopoledne čtu bez brýlí a odpoledne mám dvě dioptrie,“ odpověděl Blesk.cz, jehož reportéři jej ve středu a ve čtvrtek doprovázejí na státní návštěvě Portugalska.

Cukrovka se Zemanovi lepší

„Také jsem se dozvěděl, že jsem právě prodělal těžkou ledvinovou operaci. Ano, je to opět pravda, bohužel jsem si toho nevšiml. Patrně protože jsem byl v hluboké narkóze,“ dodal s nadsázkou a pro něho typickým pohrdáním novinářským řemeslem. Právě během dnešního programu v Lisabonu přitom hlava státu viditelně vrávorala a na schodech ji museli podpírat celkem čtyři muži. „Problémy s nohama bude mít pořád, cukrovka se mu ale lepší,“ potvrdil Blesk.cz kuloární zdroj.

Video Zeman říká, že je fit, ale vrávoral... Poprvé vycestoval bez Forejta - Petr Soukup, Vera Renovica
Video se připravuje ...

O Zemanově špatném zdraví se objevilo mnoho spekulací. Informace serveru Lidovky.cz, že už se kolem něho neschází lékařské konzilium – tedy sbor expertů – se potvrdila. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka je to prý proto, že jsou pro Zemana vhodnější konzultace s jednotlivými odborníky v případě jakýchkoliv konkrétních problémů. Právě zdraví bude podle oficiálních i neoficiálních informací hrát velkou roli v Zemanově rozhodování o tom, zda bude podruhé kandidovat na Hrad. Definitivně svůj záměr slíbil oznámit v březnu příštího roku.

ivoadller ( 16. prosince 2016 08:10 )

S ohledem na tvé myšlenkové pochody to vypadá, že spíš i když píšeš ty nesmyslné hovadiny.

ivoadller ( 16. prosince 2016 08:07 )

Jdu chvíli pracovat, aby bylo z čeho ti vyplácet dávky,tak si tady zoufalče zdenkku zatím popovídej sám se sebou a nezapomeň si to hezky odpalečkovat, ganzanie ti jistě ráda pomůže

ivoadller ( 16. prosince 2016 08:03 )

Podle tvého intelektiálního projevu je více než zřejmé, že jsi s tím primitivem z jednoho vrhu.

ivoadller ( 16. prosince 2016 07:59 )

Každý není jako ty, nešťastníku! Na tebe si vystačím i s jedním.

ivoadller ( 16. prosince 2016 07:56 )

istyle, to se ti povedlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa