Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Speciální tým má hledat práci pro lidi z ghett. Nový befel pro Marksovou a Chvojku

Autor: val - 
13. prosince 2016
13:56

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová vytvoří spolu s ministrem pro lidská práva Janem Chvojkou (oba ČSSD) pracovní skupinu pro zaměstnávání lidí ze sociálně vyloučených oblastí. Informoval o tom ve středu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který o to Marksovou požádal v rámci bilančního pohovoru.

„Požádal jsem ministryni Marksovou, aby co nejdříve na vládě společně s panem ministrem Chvojkou vytvořila pracovní skupinu, která se zaměří na zaměstnávání lidí v sociálně vyloučených lokalitách,“ informoval Sobotka po jednání s ministryní práce a sociálních věcí.

V sociální oblasti se chce zaměřit také na zlepšení situace pracujících rodin s dětmi. „Cílem je posílit státní podporu pracujících rodin s dětmi,“ uvedl a dodal, že již instruoval experty, kteří se budou v příštích dnech zabývat propočty a „doladěním“ návrhu.

Marksová se chce podle svých slov zaměřit na skupinu dlouhodobě nezaměstnaných a snížit jejich počet. Kvůli tomu je prý ale zapotřebí více spolupracovat s obcemi. Jako klíčové vidí také zákon o sociálním bydlení nebo zvýšení nemocenské pro dlouhodobě nemocné.

Sobotka dodal, že je potřeba také dořešit zastropování věku pro odchod do důchodu a vylepšit schéma valorizace penzí, tak aby v budoucnu neklesal poměr mezi důchody a průměrnou mzdou. Dořešit se také musí otázka zálohovaného výživného.

Premiér Bohuslav Sobotka o náhradním výživném v pořadu Ptám se, pane premiére:

Video Sobotka o náhradním výživném - Blesk TV
Video se připravuje ...

kkkastr ( 14. prosince 2016 16:25 )

oni ale práci nechtějí, nestrašte je před vánocema, raděj jim dejte mimořádné dávky

joudajoudovy ( 14. prosince 2016 07:35 )

socani vymysli davno jiz vymyslene nesmysly.... pokud nemakacenkovi dohodi praci, ten se hodi marod a vse bude platit zamestnavatel a socialka doplacet davky. nemakacenko bude na svem, stat usetri za cast davek a zamestnavatel prijde na buben, neb neodvedenou praci za maroda musi odvest jiny ci dalsi zamestnanec. strucne - jedna velka vycuranost od socanu. a nemakacenko? ten si bude dale pracovat na cerno, po polich a silnicich sbirat zeleninu a ovoce, ktere prodava prekupnikovi pro trhovce. staci si v dobe sklizne autem projet okrajove casti prahy, kde se cikani rodinka vrha na stromy a urodu cpe do dvou vleku za auta. a to nehovorim o praci na stavbach a kradenem materialu, ktery dale prodavaji a sami si vypomahaji pri stavbe svych baraku. socani! pokud chtete nejakou napravu stavu, chte to vice kontrol a tvrdy postih jako napr. v nemecku, tzn., ze chyceny zaskodnik nema na nic narok a zamestnavatel cernych dusi je zbaven podnikani na dobu 3.let a jde brucet do teplaku za danovy podvod. netahavost a kleptomanii ma jista rasa jiz v genech a specialni tym z ministerstva to nezmeni. mozna tak zavoz do leceben a nasledna prevychovava jako v zapadni evrope pro migranty. socani jen tak dale, opet se bude protezovat jedna skupina lidi, ktera pouze cerpa vyhody, vcetne prideleni bytu a to bez navratnosti do statni kasy. takto ve volbach nedostanete ani jeden hlas. 3x hura!!!

hejhej ( 13. prosince 2016 20:13 )

Speciální tým má hledat práci pro lidi z ghett. Jenže oni o práci zájem nemají. Sociální dávky s různými příplatky, včetně přídavků na děti,jim vynáší více než práce. A co by chtěli dělat ? Někteří neumějí ani česky, jsou nevzdělaní a ani o vzdělaní nemají zájem. Zbytečně vyhozené peníze. Oni se umějí jenom rozmnožovat. Ti, co se chtěli integrovat to udělali už dávno, zbývající dokáží jenom řvát a natahovat ruce. Je z podivem, že stále mají na cigarety, samozdřejmě z dávek - z daní pracujících. Socani potřebují voliče, budou lákat cikány, podoně jako Paroubek - volič cikán dostal 300,- Kč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa