Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hašek prý plánoval po volbách limuzínu s majáčkem i kamion. Exhejtman: Sra*ka

Autor: sou, tmp - 
10. prosince 2016
17:21

Limuzínu s majáčky nebo speciální kamion za sedmnáct milionů. Tak to si podle MF Dnes nejspíš plánoval pořídit bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), pokud by po volbách zůstal ve své funkci. S tím, jak nakonec dopadly, zřejmě příliš nepočítal. Nové vedení kraje „mobilní pracoviště krizového řízení“ škrtlo. Hašek ale kritiku odmítá a označuje informace za „sra*ku“.

Speciální kamion má k dispozici například Praha. Při hromadných neštěstích má sloužit jako mobilní nemocnice. Hašek ho podle MF Dnes ale plánoval používat spíše jako velitelský stan, který by doputoval na místo a rozložil se v plnohodnotnou kancelář. Bývalý jihomoravský hejtman byl totiž znám i tím, že v reflexní vestě vyrážel na místa sesuvů půdy. Nová koalice ANO a ČSSD vozidlo z rozpočtu vyškrtla.

Hašek: Poklady připravili úředníci

Hašek se ale hájí tím, že návrh rozpočtu na rok 2017 už stará koalice před volbami údajně neprojednávala a podklady vznikly na jednotlivých odborech. „Jsou to podněty úředníků - konkrétně krizový kamion je dítě bezpečnostního ředitele Jihomoravského kraje Martina Koníčka a ten projekt má racionální jádro - při jakékoliv mimořádně události totiž krizový štáb obsadí zpravidla místní radnici na několik dnů,“ napsal Hašek na Facebook. Navíc měl být podle něj kamion k dispozici štábům všech složek Integrovaného záchranného systému.

Další položkou, která zůstala po Haškovi v rozpočtu, je limuzína Škoda Superb za 1,2 milionu korun. Její vybavení je mnohem širší než zákon hejtmanovi povoluje. V dokumentu dostupném v registru smluv totiž zahrnuje i sirénu s reproduktorem v předním nárazníku, modrý magnetický maják, který na střeše vozu drží až do rychlosti 250 kilometrů v hodině, a pro jistotu i další modré majáčky v přední masce.

Za vůz s majáčky ho už dříve kritizoval i premiér Bohuslav Sobotka

Hašek zákon obešel, protože vůz oficiálně pořizuje jihomoravská záchranka, která majáčky mít může. „Mělo by to být vozidlo určené pro krizovou připravenost s tím, že je bude využívat hejtman jako velitel integrovaného záchranného systému,“ popsal MF Dnes ředitel záchranné služby Milan Klusák. 

Tento „trik“ přitom exhejtman nepoužil poprvé. Před dvěma lety ho za využívání jiného černého superbu s majáčky v přední masce kritizoval i jeho stranický šéf premiér Bohuslav Sobotka. Nové vedení kraje vozidlo od záchranky převezme, ale bez majáčků. To původní, ve kterém Hašek objížděl kraj doteď, dostane do využívání záchranka.

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje se ale dušuje, maják prý nikdy nezneužíval. „Vozidlo tak je vybaveno pro krizové situace, v jejichž rámci je řešena agenda dle krizového zákona,“ uvedl Hašek. V kraji jde prý hlavně o živelné katastrofy, jako byly povodně, sesuvy půdy či jiné ohrožení veřejného a soukromého majetku.

O své „falešné mluvčí“, kterou prošetří protikorupční policie, promluvil Hašek během předvolební debaty na Blesk.cz:
Video  Hejtman Hašek o lhaní a své falešné mluvčí, kterou prošetří protikorupční policie.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 11. prosince 2016 11:18 )

Hašek zastává několik nadstandartně placených funkcí, donedávna hejtman a ještě okrádá. Typický příklad socana, má plnou hubu demokracie především ve svůj prospěch.

111pavel111 ( 11. prosince 2016 06:05 )

„Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí, zatímco moudří lidé jsou vždy plní pochybností.“

Hunt ( 10. prosince 2016 20:42 )

Hunt ( 10. prosince 2016 20:24 )

sendrazak:Blbečku z prosektury,to jsi namíchal smrtící koktejl, dle svého sraččkovitého pidimozečku!

denneter ( 10. prosince 2016 19:45 )

Zku**rvený moravský socanský howwado!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa