Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hradní kancléř Mynář: „Mrzí mě praktiky kolem Forejta.“

Autor: Vera Renovica - 
8. prosince 2016
17:44

Vratislav Mynář (49) nyní v čele kanceláře prezidenta Miloše Zemana (72) zažívá prekérní období. Odchod šéfa protokolu Jindřicha Forejta (39) má skandální pachuť. V rozhovoru pro Blesk ale odmítá, že by šlo o cokoliv mimořádného.

Například zapečetěné dveře Forejtovy pracovny považuje za standardní, nikoliv jako nějaký trest. „Je potřeba inventarizovat věci, které měl jako ředitel protokolu k dispozici, na všem jsme spolu dohodnutí a v tom nevidím žádný problém ani výjimku, a myslím, že je správné, aby do kanceláře nikdo neměl přístup, než bude pan Forejt zdráv a přítomen,“ tvrdí Mynář.

Vše o Jindřichu Forejtovi čtěte ZDE

Skandální fotografie z videa, kde údajně Forejt šňupe bílý prášek – tak, jak je publikoval web Hlídací pes – prý v potaz nebere. Samotné video neviděl ani vidět nechce. „Jako člověka mě to samozřejmě mrzí, že v dnešní době vůbec někdo přemýšlí o těchto praktikách, že k tomu může dojít,“ odsuzuje ale pořizovatele videonahrávky a odmítá spekulace, že měl záznam k dispozici jeho přítel a ekonomický poradce prezidenta Martin Nejedlý (50).

Dodává pak, že není jisté, jestli pověření někdejšího protokoláře Miroslava Sklenáře vedením odboru povede k tomu, aby se funkce zhostil dlouhodobě. „Odbor protokolu KPR hlavně díky panu Forejtovi je v takové kondici, že nepotřebuje překotná řešení na postu ředitele. Z dlouhodobého hlediska je vhodné, aby tak důležitý odbor ředitele měl,“ mlží tak trochu. Spekuluje se totiž, že by skutečným nástupcem měl být dosavadní Forejtův zástupce Vladimír Kruliš (35).

Jaký měl Mynář s Forejtem vztah? A cítí za poprask na Hradě osobní zodpovědnost? Celý rozhovor čtěte v pátečním tištěném vydání deníku Blesk.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Hunt ( 8. prosince 2016 20:37 )

allina:Někde se vám "zatoulal" velitel těchto zmrrdů Zeman!?

Hunt ( 8. prosince 2016 20:34 )

sichlhamr:

zkzkz ( 8. prosince 2016 20:29 )

sensadrak ( 8. prosince 2016 18:24 )

„Mrzí mě praktiky kolem Forejta.“ Takže se Mynář Forejtovi omluvil. V

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa