Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Babiš patří mezi 28 top lídrů Evropy. Je „českým Trumpem“

Autor: ČTK, bog - 
7. prosince 2016
15:55

Český vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) se ocitl na letošním seznamu 28 osobností, které podle názoru zpravodajského serveru Politico formují, otřásají či vzrušují Evropu. Dostal se například do společnosti tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, šéfky unijní diplomacie Federicy Mogheriniové, londýnského starosty Sadiqa Khana nebo předsedy polské vládní strany Právo a spravedlnost Jaroslawa Kaczyńského.

Seznam Politico 28 je náš přehled lidí, kteří budou nejspíš určovat podobu roku 2017 i dál – zda k dobrému nebo špatnému, to si musí rozhodnout čtenáři sami,“ uvedl šéfredaktor evropské části Politica Matthew Kaminski. 

Text přibližující českého vicepremiéra má podtitulek využívající anglickou slovní hříčku český trumf“ či český Trump“. Za českého Trumpa“ se shodou okolností nedávno v blahopřejném telegramu nově zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi označila česká hlava státu Miloš Zeman.

Jako někdejší italský premiér Silvio Berlusconi v Itálii či Donald Trump ve Spojených státech se Babiš úspěšně prezentoval jako alternativa k ƒ‚obvyklým podezřelým‘,“ poznamenal server Politico.

Připomněl, že nynější šéf českých financí a majitel největšího potravinářského, zemědělského a mediálního konglomerátu v zemi těží z rostoucí české ekonomiky. Jeho úspěch otřásl“ tradiční politickou elitou země. Podle Politico nemůže být pochyb, že při rostoucím napětí mezi Babišem a premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) by český anti-politik“ rád po volbách 2017 nastoupil do nejdůležitějšího úřadu v zemi.

sexymozek ( 7. prosince 2016 16:35 )

Kam na ty bláboly chodíš? Ke Kalouskovi?

agfor ( 7. prosince 2016 16:31 )

Je takový génius, že ho Slováci kopli do šimpánu. U nás se holt podobným tlučhubům daří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa