Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pelikán jde „na kobereček“. Sobotka bude bilancovat jeho úspěchy a přešlapy

Autor: ČTK - 
21. listopadu 2016
07:03

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude v pondělí ráno jednat s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO) o jeho výsledcích na ministerstvu a o prioritách pro zbývající rok do sněmovních voleb. Bude to čtvrtá Sobotkova bilanční schůzka s některým ze členů jeho kabinetu. Minulý týden jednal s ministry dopravy, průmyslu a zahraničí.

Zatímco práci zástupců ČSSD v kabinetu, tedy ministra průmyslu Jana Mládka a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, Sobotka při bilančních schůzkách chválil, ministra dopravy Dana Ťoka, kterého do kabinetu nominovalo hnutí ANO, silně kritizoval. Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) premiérovy schůzky s ministry označil za marketingovou kampaň ČSSD.

Sobotka pořádá bilanční schůzky i v souvislosti s nadcházející obměnou kabinetu. Ke konci listopadu by z vlády měli odejít ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (oba ČSSD), což by podle Sobotky mělo dát vládě větší dynamiku do jejího závěrečného roku. Odcházející ministry by měli nahradit šéf motolské nemocnice Miloslav Ludvík a poslanec Jan Chvojka (oba ČSSD).

zednik ( 21. listopadu 2016 11:19 )

Jen aby mohl na ten kobereček dorazit. Vždyť přeci testuje na sobě elektronický náramek. Tak musel být doma, nemohl do snemovny. Že by ho otestoval tím, že by porušil svoje "vězení" to ho jaksi nenapadlo. Pohodlnější je být samozřejmě doma s výmluvou...

hadenda ( 21. listopadu 2016 08:00 )

Tenhle "génius" neumí ani mluvit, natož něco pořádného udělat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa