Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ovčáček ťal do umělců, kteří šili do Zemana. Herman prý poškodil zájmy Česka

Autor: simao - 
8. listopadu 2016
12:30

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na pravidelné tiskovce ohlédl ještě jednou na letošní divoký 28. říjen. Vyjádřil Zemanovu pochvalu pro politiky ČSSD za to, že při ceremonii na Hradě nechyběli, strhal naopak KDU-ČSL a obzvlášť Daniela Hermana, který prý poškodil zájmy České republiky. A rýpl si i do umělců, kteří ve videu s Jiřím Bartoškou a Vojtěchem Dykem šili do prezidenta.

„Žádáme prezidenta, aby ustal v šíření hrubostí a lží a omluvil se za ně,“ říkal ve videu Týdny občanského neklidu herec a šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška. Umělci si stěžovali na otáčení země na Východ - směrem k Číně. Protestovali proti dopisu čtyř ústavních činitelů, který jako ujištění věrnosti Číně přišel po schůzce ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s dalajlamou.

„Zvonit klíči a podepisovat petice nestačí, do Ruska a Číny nepatříme. Chtěli jsme zpět do Evropy, ne do Hulvátova,“ dodal Bartoška a společně s Dykem vyzýval „Nemlčme a braňme se“.

Ovčáček se však iniciativě umělců de facto „vysmál“. „Pokud jde o akci týdny neklidu, kterou oznámili umělci a kde zazněla i slova o stávkách divadel, zdá se, že divadla, která mají plné sály, mají jiný přístup než ta, která mají sály prázdné,“ komentoval výzvu umělců na úterní tiskovce Ovčáček.

Herman poškodil zájmy ČR, lidovci měli přijít kvůli Dukovi, míní Ovčáček

Ovčáček se pustil přitom i do Hermana, o kterém Miloš Zeman o víkendu prohlásil, že by měl z vlády odejít. „Ten názor pana prezidenta trvá, pan ministr kultury Daniel Herman poškodil zájmy České republiky, a tady je třeba zdůraznit jednu věc - pan ministr Herman hovoří o morálce, hovoří o tom, že dodržuje určitá morální kritéria, proč v tom případě zůstává ve vládě, která má svou zahraniční politiku jasně potvrzenou a pan ministr tuto zahraniční politiku nedodržuje?“ rýpl si Ovčáček do ministra kultury.

Kvůli chystané výměně ministrů ve vládě Bohuslava Sobotky se sejde premiér v úterý odpoledne se Zemanem v Lánech. Sobotka avizoval změny kvůli tomu, že někteří ministři sociální demokracie jsou dle něj již unavení.

Zemanův mluvčí ocenil, že se 28. října na Hrad vydali politici z ČSSD, naopak lidovce po Hermanovi tepal dál.

„Pan prezident oceňuje, že se sociálně demokratičtí politici zúčastnili slavnostního aktu ve Vladislavském sále Pražského hradu, kde byl vyznamenán jejich bývalý čestný předseda Valtr Komárek,“ uvedl Ovčáček. Za zesnulého ekonoma Komárka přebíral přitom ocenění jeho syn Martin, poslanec za ANO.

„Pan prezident zároveň vyjadřuje lítost, že vedoucí představitelé křesťansko-demokratické unie nebyli přítomni udělení státního vyznamenání panu kardinálu Dominiku Dukovi,“ dodal mluvčí.

Zmínil také to, že státní svátek 28. října není svátkem Miloše Zemana. „Ten má svátek 25. ledna,“ poznamenal Ovčáček s tím, že se Zeman dle něj domnívá, že žádný státní svátek nemá být příležitostí k zahájení volební kampaně - ať už pro parlamentní volby nebo pro volby prezidentské, za což Hrad kritizoval svolavatele akce na Staroměstské náměstí Petra Gazdíka (STAN) a moderátora shromáždění, nyní již oficiálního prezidentského kandidáta Michala Horáčka.

Vše o státních vyznamenáních 2016 čtěte na Blesk.cz ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 9. listopadu 2016 08:28 )

proc by si umelci neprividelali, ze? dotace do statu + prijmy z divadel a medii + prijmy za soukrome aktivity + prijmy od politickych stran. v dobe kocovnych spolecnosti meli fyzicky hlad, ktery se zmenil za hlad mentalni jako je syndrom hrabose polniho. pred zimou si nahrabat a mraz preckat v teple, suchu a nadbytku. nejaka placena klaka mineni ceskeho naroda nezmeni. info pod carou pro demagogy a provokatery: amici sami lezou na vychod planety a jejich sprava uzemi je ostrasujici. proc americky lid se nebouri z obav o naruseni demokracie, kdyz usa je nejvetsim dluznikem ciny i odberatelem jejich zbozi?

luder ( 9. listopadu 2016 06:09 )

chtěl narušit demokratický princip přímo voleného mandátu prezidenta, bude to chápáno jako útok proti lidu se všemi důsledky z toho vyplývajícími. Toto je varování nám všem! Buďte ve střehu, Američané a především Židé-Sionisté (velvyslanec USA Andrew Schapiro) a jejich přisluhovači (jakým byl mj. Havel) jdou naší demokracii tvrdě po krku, právě teď v těchto hodinách. Bůh ochraňuj naší zemi říká se. Bůh nám ale nepomůže-DUKA a další pseudokřesťané nám jej nepůjčí, musíme si pomoci sami, tj. konečně již začít používat mozek.....

luder ( 9. listopadu 2016 06:03 )

Varování především mladým lidem a stále dosud zblbnutým konzumně živočišným starším a starým ,,občanům ČR".... Amerika jde Česku tvrdě po krku. Pozor na 17.listopad. Něco se chystá, viz. text.. Ukrajina nevyšla, je snad Česko a jeho destabilizace záložním plánem ve věci záchrany dolaru? Vypadá to tak, bohužel. Vidíme, že americká rozvědka kontaktuje české kulturní kruhy, mobilizuje na internetu mladé proti Zemanovi, zasévá mezi občany pravo-levou nenávist, sundavání obrazů prezidenta ve školách, facebookové výzvy proti Zemanovi zakládané v USA z amerických IP adres. Toto má všechny prvky barevné revoluce a všimněte si toho načasování. Za pár dní je tady výročí - čtvrt století od 17. listopadu 1989. Symbolika, náhoda nebo plán? Nevěřte na náhody, žádné neexistují. Až vy mladí půjdete do průvodu, který právě teď v těchto hodinách chystá a plánuje americká ambasáda v Praze ve spolupráci s Literárním klubem (havlistická líheň neskutečných pošahanců) proti Zemanovi, zamyslete se, za čí zájmy těmi svými klíči cinkáte. Abyste neudělali stejnou chybu jako my starší v roce 1989, když jsme vyhnali čerta z východu, abychom si sem následně nakvartýrovali Satana zpoza Atlantiku. Nenechte Američany rozpoutat v Praze druhý násilný Majdan. Demokracie je ohraničená volební urnou a volebním obdobím. Ten, kdo toto ohraničení nerespektuje (tak, jako se stalo v Kyjevě na Majdanu), není demokrat ale fašista! Upozorněte na to své poslance a politiky, že kdokoliv by

nezadat1 ( 8. listopadu 2016 20:28 )

Lepší zdravé proruské semeno než zdegenerované západní zmutované arabskou opici.A o tvoji kur vu se nestarám,jelikož lepší slovanská zdravá roztahnožka jak nějaká prozápadní dě vka prolezla AIDsem z pražské kavárny.

e.44 ( 8. listopadu 2016 18:51 )

Kde je Eritrea vím, proto mi eritrejec smysl nedává, pokud tedy nejde o odbočku k jinému tématu. Jinak mi jde o nepodmíněnost podřízeností.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa