Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Altnerův kolega Halbich miliony od ČSSD nedostane. Soud ho nepodpořil

Autor: ČTK, mim - 
8. listopadu 2016
10:15

Soud nepřiznal právníkovi Václavu Halbichovi nárok na 17 milionů korun za zastupování ČSSD v boji o její sídlo, Lidový dům. Verdikt není pravomocný. 

Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl o žalobě notáře Václava Halbicha, který požaduje 17 milionů korun za právní služby pro ČSSD ve sporu o její sídlo, Lidový dům. Halbich se domáhá peněz od sociální demokracie a od společnosti Alba, které postoupil svou pohledávku vůči ČSSD jeho někdejší kolega Zdeněk Altner.

Justice projednává žalobu bývalého notáře Halbicha od roku 2003. Původně ji zamítla, muže se však zastal Ústavní soud. Altner, který v pondělí zemřel, v případu vystupoval jako svědek a Halbichovy zásluhy popíral. Notář podle něj poskytoval jen dílčí konzultace. I prezident Miloš Zeman, tehdejší předseda ČSSD, uvedl, že pro něj byl jediným partnerem Altner. Jiní svědci však Halbicha podpořili.

Podívejte se na rozsudek:

Altner letos na ČSSD vysoudil za právní služby 338 milionů korun, pohledávka se nyní stane součástí dědického řízení. Ve sporu s Halbichem argumentuje sociální demokracie mimo jiné tím, že většinu peněz určených na odměnu pro advokáty složila už před lety do soudní úschovy, protože nebylo zřejmé, komu je má vyplatit.

laco ( 8. listopadu 2016 15:56 )

Krisy nenazraneeee.....

.krakonos5oo. ( 8. listopadu 2016 11:53 )

Jenže tohle není článek od Peroutky (který ve skutečnosti neexistuje, i když o něm Zeman lhal), ale od nějakého zemanovského poskoka.

byvalyvoliccssd4 ( 8. listopadu 2016 11:48 )

Jsi idealista. ČSSD se nebude řídit nějakými zákony a rozsudky. Nikdy nezaplatí a s dědici si akorát vytře (_!_)

ivoadler ( 8. listopadu 2016 11:36 )

I když Altner umřel, jeho pohledávka nezanikla. Je součástí dědictví, ke kterému se někdo přihlásí.

Roadwin125 ( 8. listopadu 2016 10:46 )

Je to celé v řiti. Chybní voliči z falešných volebních slibů. Všechno to lže a krade.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa