Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horáček kouří 20 cigaret denně a má nadváhu. Přiznal vážnou nemoc otce

  • Autor: zst - 
    4. 11. 2016
    12:40

    Pivo téměř nepije, kouří krabičku cigaret denně a měl by zhubnout. Nejen to na sebe přiznal textař a skladatel Michal Horáček, když v rámci startu kampaně pro prezidentské volby 2018 zveřejnil lékařské zprávy z let 2013, 2015 a 2016. V nich se lidé mimo jiné dočtou to, že jeho otec trpěl 30 let maniodepresivní psychózou.

  • 1.Ošklivě pořezané oko a otcova psychóza

    179 cm, 80 kg – to byly parametry Michala Horáčka v roce 2013 a další lékařské zprávy se o změně nezmiňují. Opakovaně je tak v listinách zapsáno, že by měl zhubnout, přestože pravidelně sportuje. Stres zahání tenisem, který hraje pravidelně 3x týdně, lyžováním a plaváním. Ideálně by měl vážit 62 kg a hubnout pozvolna.

     

    Z rodinné anamnézy je patrné, že většina Horáčkových předků se dožila poměrně vysokého věku, babička dokonce úctyhodných 94 let. Horáčkův otec ale trpěl maniodepresivní psychózou od svých 46 let, zemřel v 77 letech. Textař to přiznal až ve zprávě z roku 2016.

     

    Podívejte se, jak Michal Horáček oznámil prezidentskou kandidaturu:

    Video  Horáček chce být prezidentem: Podívejte se na jeho celý projev.  - Petr Soukup
    Video se připravuje ...

    Nejzávažnějším úrazem byly vysklené brýle při tenise, které mu v roce 2002 ošklivě pořezaly levé oko. Náprava si vyžádala šest operací, hudebník přesto nezůstal bez následků. Na oko vidí hůře.

     

    Kvůli občas stresujícímu zaměstnání přiznal také Horáček, že občas bere prášky na spaní. V noci se dokáže probudit s kreativními nápady. Místo prášků mu lékaři zkoušeli také naordinovat psychowalkmana pomáhající při relaxaci. Horáček údajně nechrápe.

  • 2.Víno a cigarety ano, pivo téměř ne

    Prezidentský kandidát netrpí na rozdíl od současné hlavy státu cukrovkou, zato ho zhruba jednou měsíčně bolí hlava. Jistotou v Horáčkových záznamech je kouření. Textařova touha po nikotinu se projevuje tím, že mu stačí krabička cigaret jen na jeden den. Kouří prý se zhruba tříletou přestávkou 40 let. Že by legendární popelníčky po prezidentu Zemanovi nemusely z Hradu mizet?


    Horáček přiznal také malou konzumaci alkoholu, nejčastěji vína. Pivo a tvrdý alkohol prý téměř nepije. Stejně jako nejí bílé pečivo. Nejčastěji snídá banán a jogurt. Zajímavostí je, že zatímco v roce 2013 je v lékařské zprávě zapsáno, že pije tři kávy denně, o tři roky později už „černou kávu nepije“. Sekl s tím? Kdo ví...

     

    Horáček představil svůj tým pro prezidentskou volbu:

    Video  Ona ponese nejtěžší břemeno: Prezidentský kandidát Horáček objal manželku.  - Petr Soukup
    Video se připravuje ...

  • 3.Problémy s cholesterolem i prostatou

    Co naopak velkým překvapením není, že má Horáček problémy s cholesterolem. V kombinaci s vykouřenými cigaretami by se mu mohly snadno zanést cévy, proto bere prášky na jeho snižování. Rady lékařů, aby kouřit přestal, si zatím k srdci nevzal. Další léky bere také kvůli očím a v rámci prevence užívá také antioxidanty.

     

    Nezhoubný útvar zaznamenali lékaři na Horáčkově prostatě, za dva roky se zvětšil o jeden milimetr. Vážnější problémy ale, zdá se, nezpůsobuje. Na štítné žláze má textař a producent cysty, ani ty by ale zatím neměly znamenat problémy.

     

    Z nadměrného opalování má Horáček, který s oblibou cestuje, menší problémy s kůží. Trpí fotoagingem, tedy stárnutím kůže z častého a intenzivního opalování. Lékaři hlídají některé jeho pigmentové skvrny.

     

    Hapka by se za Horáčkovu prezidentskou kandidaturu asi zlobil, přiznal textař:

    Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde

    Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

    Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

    Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

    Průzkumy volebních preferencí najdete zde

    Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
kecal ( 4. listopadu 2016 17:51 )

HOVNO VÁM JE DO TOHO A BASTA.

noacojezase ( 4. listopadu 2016 16:11 )

Takové floskule. Jak to chce dosáhnout, když na to nemá z ústavy žádné pravomoci, zahraniční politiku určuje vláda, na obranu a bezpečnost jsou ministři a jejich rozpočet neurčuje prezident, navíc se tváří jako apolitický prezident, bez podpory politických stran a hnutí.

a-rak ( 4. listopadu 2016 16:05 )

Však jo, nasměj se sama svému.

jebulin ( 4. listopadu 2016 16:03 )

Nebude je potřebovat, Zbytečně utrácí poctivě nahrabané peníze.Válka u starýho Růžičky nebude!

fotrpjotr ( 4. listopadu 2016 15:42 )

Horáčky může volit jen jednoduchý člověk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa