Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jurečka si asi bude muset počkat. Bělobrádek chce dál vést lidovce

Pavel Bělobrádek a Marian Jurečka
Pavel Bělobrádek a Marian Jurečka  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
1. listopadu 2016
19:05

Vicepremiér Pavel Bělobrádek se bude příští rok opět ucházet o funkci předsedy KDU-ČSL. Oznámil to na dnešním zasedání celostátního výboru strany. Informaci poté zveřejnil na svém twitterovém účtu.

Kolegům na celostátním výboru jsem oznámil, že se budu příští rok znovu ucházet o post předsedy KDU-ČSL,“ uvedl bez dalších podrobností.

Bělobrádek vede KDU-ČSL od listopadu 2010, šéfem lidovců byl zvolen už třikrát, naposledy loni v květnu na zlínském sjezdu, kdy dostal od delegátů přes 90 procent hlasů. Strana se pod jeho vedením vrátila do Sněmovny, prosadila se i v letošních krajských volbách a souběžné senátní volby nakonec vyhrála. Příští rok na podzim se budou konat volby sněmovní.

Dlouho nebylo jisté, zda bude Bělobrádek funkci předsedy strany obhajovat. Devětatřicetiletý politik trpí roztroušenou sklerózou a jako jeho nástupce byl zmiňován místopředseda strany a ministr zemědělství Marian Jurečka. Bělobrádek má jako místopředseda vlády na starosti vědu, výzkum a inovace.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 1. listopadu 2016 19:56 )

jeste jste zapomneli na hermana? jak rika havloidni holubova, "na to ti s-e-r-e bily tesak" jen se hosi poperte, at vam lita klerika, kolarek, sandale, cepka i ten zlaty prsten. uz se tesime na oznameni "uz se peroooou!!!"

maruch ( 1. listopadu 2016 19:29 )

Tady tu sebranku nevolit!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa