Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslanec se usmířil s mužem, který mu přál smrt. Pracuje jako záchranář

Jan Birke zkritizoval ministerstvo dopravy.
Jan Birke zkritizoval ministerstvo dopravy.  (Autor: ladislav křivan)
Autor: bru/ČTK - 
1. listopadu 2016
16:09

Poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD) se usmířil s člověkem, který na Facebooku krátce po krajských volbách vyslovil přání jeho fyzické likvidace. Dotyčný člověk, který pracuje jako řidič u záchranné služby, se Birkemu sám e-mailem ozval a oba se následně setkali na náchodské radnici. Ve věci dříve podal na policii trestní oznámení na neznámého pachatele, dnes uvedl, že na postihu netrvá. Policií nabízenou ochranu tehdy Birke odmítl.

Výhrůžku podle poslance učinil sedmapadesátiletý muž z Královéhradecka. Na Facebooku vystupoval pod falešným profilem. Birkemu při setkání řekl, že posledních 20 let pracuje jako řidič záchranné služby. Při psaní vzkazu na Facebook prý „rychleji psal, než uvažoval“. „Vyslechl jsem si všechny okolnosti a podrobnosti, které vedly pana K. k tomu, že takto nevybíravě reagoval a měl jsem i příležitost vysvětlit mu svůj pohled na takové jednání a také jaký dopad to mělo na mou rodinu,“ uvedl Birke.

Setkání Birke s dotyčným zakončil podáním rukou. „Ani já, ani hlavní aktér nechceme již celou věc nijak více rozmazávat a nebudu trvat ani na žádném postihu,“ uvedl Birke.

„Doufám, že tě někdo brzy sejme, šmejde,“ přečetl si Birke

Muž 10. října pod jménem Dalibor Bůček napsal na facebookový profil Jana Birkeho do komentářů pod jeho poděkování za hlasy ve volbách komentář „doufám, že tě někdo brzy sejme, šmejde". Birke k tomu tehdy uvedl, že výhrůžka byla podle něj vyprovokovaná výroky předsedy hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše o korupčnících a zlodějích.

Birke je i předsedou hradecké krajské ČSSD a krajským zastupitelem. Podílel se na dohodě pěti stran na vytvoření většinové krajské koalice bez ve volbách vítězného hnutí ANO.

joudajoudovy ( 2. listopadu 2016 09:26 )

usmireny muz vykazuje typologii ceskoslovenskeho reznika ci zelinare, prodavajiciho podpultove zbozi a tuzexove bony. jen chybi sustakova souprava bile barvy, kozena tasticka, nausnice a dvoukilove retezy.

BobsTlaskac ( 1. listopadu 2016 18:10 )

 proc ste tu diskusi nad tim ovarem smazali? proc potirate pravo svobody projevu? V tomhle state je svoboda projevu ale uz neni svoboda po projevu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa