Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policejní šéf Tuhý bude půl roku „bez papírů“. Zběsilou jízdu hájil pučem

Autor: mib - 
29. října 2016
10:00

Policejní prezident Tomáš Tuhý odevzdá řidičák na půl roku a zaplatí pokutu deset tisíc. Rozhodlo o tom ministerstvo vnitra vedené Milanem Chovancem (ČSSD) ve správním řízení. Tuhý informaci sobotnímu deníku Právo potvrdil s tím, že rychlost překročil více jak dvojnásobně a nese za to zodpovědnost. Ministr Chovanec ocenil, že se Tuhý vzdal práva na odvolání a nese věc jako chlap.

Tuhý v červenci spěchal služebním vozem z domova do Prahy a na silnici, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 kilometrů v hodině, ujížděl více jak „stovkou“. Chytila ho při tom ale ostravská policie. Tuhý informaci potvrdil a přijal trest, který mu uložilo ministerstvo vnitra.

„Mohu potvrdit, že jsem v těchto dnech převzal rozhodnutí správního orgánu ministerstva vnitra, které se týká přestupku v dopravě – překročení rychlosti,“ řekl Právu Tuhý.

Maják si policejní šéf nezapnul

Tuhý se hájil tím, že spěchal do Prahy v době, kdy v Turecku došlo k neúspěšnému pokusu o převrat. Byl prý povolán, aby vzniklou bezpečnostní situaci řešil. Přiznal, že nepoužil maják, i přestože na něj má jako policista při plnění služebních povinností nárok.

„Pokud bych plnil úkoly policie a chtěl využít oprávnění dané zákonem, tak bych samozřejmě při plnění úkolů a zejména při překračování rychlosti měl možnost použít zvláštní výstražné zařízení s právem přednosti jízdy, ale toho jsem nevyužil,“ řekl Tuhý.



Podle něj je situace uzavřená záležitost. Stejně to vidí i jeho nadřízený Chovanec. Ten rozhodnutí odborného úseku resortu vnitra přijal, i když jej považuje za neadekvátní. „Jsem rád, že se k tomu policejní prezident postavil jako chlap a vzdal se lhůty na odvolání. Policejní prezident má i nadále moji důvěru,“ dodal Chovanec.

Před deseti lety podobnou situaci zažil někdejší policejní prezident Vladislav Husák. Za překročení rychlosti uložil řidičák na tři měsíce do trezoru pražského magistrátu a charitě poslal deset tisíc korun. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krutasbimbo ( 29. října 2016 14:31 )

Už ho vidím jak jede do práce MHD. Prej je Chlap!!! jasně když mu na ten čas přistaví služební auto se šoférem k dispozici na vše!! a za své?

hejhej ( 29. října 2016 13:50 )

Uhekaný Tuhý blábolí a lže, jak jeho zvykem. Stejně dostal směšnou pokutu a řidičák mu měli vzít na delší dobu.

zkzkz ( 29. října 2016 12:39 )

A takový *z*m*r*d*nás buzeruje

auslak ( 29. října 2016 12:11 )

tomu se říká HRDINA , chce to metál

istyl ( 29. října 2016 11:51 )

tady, po silnici I.tridy c. 26, jezdi v obci kamiony bezne 70-90km/hod. nikdo s tim nic nedela...prave ti sami policajti...a jejich rychla octavia "hlida" vedlejsi silnice a sikanuje ridice za male prekroceni rychlosti mimo obec...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa