Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co vystřihli z Krause: Štěpánovou s Babišem i „monstrem na Hradě“. A Dietlovou

Autor: kal - 
27. října 2016
22:00

Show Jana Krause s ostrým úvodem proti prezidentovi Miloši Zemanovi měla nakonec na Primě přeci jen bílá místa. Zmizela věta herečky Báry Štěpánové o tom, jak si Česko ukrást nedáme monstrem na Hradě nebo pánem ze Slovenska. V ní kromě prezidenta Zemana narážela i na původ vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO). A pryč šla i slova novinářky Magdaleny Dietlové, která vyčetla Čechům, že na Hrad neposlali knížete Karla Schwarzenberga (TOP 09).

„Bylo kdysi takové heslo: Republiku si rozvracet nedáme. Tak prosím pěkně: Naši zemi si ukrást nedáme. Ani tím monstrem na Hradě, ani tím pánem ze Slovenska,“ řekla Štěpánová v Krausově show, jak se mohli přesvědčit už ve čtvrtek odpoledne lidé na internetu. Do televize se ale večer tyto věty nedostaly.

Střihy tentokrát nejdou přímo na konto Primy. „Byla to naše úprava. Na Primě nás poprosili o zkrácení úvodu, takže jsme to zkrátili na požádání Primy. Vždy natočíme zhruba o půlku víc, než co se nakonec dostane do pořadu, to je pak na internetu. Schvalování pořadu probíhá zhruba od sedmé ráno,“ řekla pro Blesk.cz dramaturgyně pořadu Simona Matásková.

Odmítla přitom, že by vystřihli mezi jinými právě Štěpánovou kvůli tomu, že kritizovala také Babiše. „To opravdu ne. Je to na YouTube, není to tak, že by se to někam vymazalo a ztratilo. Nikdo to nikde neschovává,“ uvedla Matásková.

Sešlost v show u Krause: Herečka Bára Štěpánová Sešlost v show u Krause: Herečka Bára Štěpánová | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

V klidu zůstává i samotná herečka. „Myslím, že na YouTube to je, tak není problém si to najít. Televizi jsem nesledovala,“ zmínila Štěpánová pro Blesk.cz.

Babiš: Štěpánová podporuje ODS. Ale mám ji rád

„Proč chcete, abych reagoval na urážky aktivní podporovatelky ODS, která chodí na její volební štáby. Naposledy v krajských volbách. To asi vypovídá něco o její nestrannosti a nezaujatosti,“ uvedl v reakci pro Blesk.cz Andrej Babiš.

„Já paní Štěpánovou mám rád, ale neznám ji. A jediné, co bych jí možná vzkázal, je to, že by neměla mluvit o lidech, které nezná. A měla by si své informace ověřovat. Takže jestli má se mnou problém, rád se s ní setkám a můžu jí moje postoje vysvětlit, pokud bude mít zájem,“ dodal vicepremiér.

Pozici Hradu definoval už v podvečer mluvčí Jiří Ovčáček. „Není důvod se k věci vyjadřovat a reagovat. Nechť si sami diváci udělají názor na výroky a motivaci přítomných.“ prohlásil.

Osobnosti u Jana Krause Osobnosti u Jana Krause | Show Jana Krause, Blesk.cz

Diváci neviděli ani Dietlovou nebo Klvaňu

V televizi nezazněla ani slova novinářky Magdaleny Dietlové. „Chtěla bych jenom říci, že si myslím, že ta chyba je v nás. Mohli jsme mít na našem krásném Hradě knížete. A máme tam pána, který si z něj dělá svoji trafiku. Myslím, že bychom to nikdy neměli dopustit,“ zmiňovala původně před diváky.

Sešlost v show u Krause: U mikrofonu Magdalena Dietlová Sešlost v show u Krause: U mikrofonu Magdalena Dietlová | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

A televizní čas se nedostal ani na jiného novináře a někdejšího mluvčího Václava Klause Tomáše Klvaňu. Ten měl přitom zamyšlení na téma, jestli si Češi vůbec umí vybírat prezidenta.

„Měli jsme ve svých českých a československých dějinách dva opravdové, dobré prezidenty. A to byli TGM a prezident Václav Havel. To je skoro k zamyšlení. Umíme tuhletu funkci? Možná bychom se k tomu svátku mohli zamýšlet, jestli ta funkce je vůbec dobře postavená. A jestli ji vůbec potřebujeme. Protože je tady spousta a spousta důkazů, že tu funkci prostě neumíme. K tomu svátku osobně bych si přál, aby pan prezident Zeman, který dokázal, že soudnost nemá, se aspoň zamyslel nad tím, jestli opravdu chce kandidovat podruhé,“ prohlásil Klvaňa.

Podívejte se na nezkrácenou verzi pořadu:

Kraus a spol. se brání tomu, že nedodali pořad včas

Show Jana Krause má na Primě premiéru tradičně ve středu večer. Tuto středu ale televize zařadila místo aktuálního dílu reprízu s tím, že nedostala materiál k vysílání včas. Takový výklad ale Kraus se svým týmem odmítá a na sociálních sítích to doložili i časovou osou.

Video  Kraus o cenzuře Primy: Doufám, že to odvysíláte celé.  - Show Jana Krause
Video se připravuje ...

suov ( 19. listopadu 2016 08:04 )

bohatymrdnikatel: ale, ale ty ubožáčku, jen by mě zajímalo kde odkládáš mrtvoly, hnědoshapírský magore, a co když ti dá do toho tvého rypáku on? Zemana budeme zase volit a Ovčáček tam bude také, ku rva, hoď si smyčku, jinak to nepřežiješ, a hlavně, vrať se zpět do ústavu, troubo,,,

zkzkz ( 28. října 2016 22:23 )

zkzkz ( 28. října 2016 22:19 )

zkzkz ( 28. října 2016 22:16 )

zkzkz ( 28. října 2016 22:05 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa