Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Aby vám šlo lépe řiťolezectví“: Lidé posílají Sobotkovi se Zemanem krémy

Autor: mib - 
28. října 2016
10:25

Čtyři čeští ústavní činitelé podepsali prohlášení na podporu Číny. A stejná čtveřice teď od recesistů dostává indulony, které mají pro příště zamezit tomu, aby to ve vztazích s touto zemí dřelo. Krémy na zadek tak dostávají prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka, šéf Senátu Milan Štěch a předseda Sněmovny Jan Hamáček.

Pod hashtagem 4indulony najdete na Twitteru několik příspěvků se čtyřmi krémy a obálkami nadepsanými pro Úřad vlády, Senát, Poslaneckou sněmovnu a v neposlední řadě pro Hrad. Iniciátor akce, který si říká Starý mrzout, o rozeslání informoval na Twitteru.

„Chlap v prostěradle jezdí po světě a vykládá lidem, že mají být tolerantní a slušní,“ začíná historku Mrzout s nadsázkou na adresu dalajlamy. To, že podepsali Zeman, Sobotka, Hamáček a Štěch prohlášení pro Čínu, ho zprvu prý rozčílilo, nakonec ale došel k závěru, že to nemají lehké. „Chtěl bych se jich zastat, protože dohlédnou dál než my. Nebylo by lepší se jako národ semknout a spíš jim to usnadnit. Rozhodl jsem se konkrétně pomoct, aby to příště tak nedrhlo,“ říká a vkládá do obálky indulonu adresovanou Bohuslavu Sobotkovi. Stejně tak je nachystal pro tři zbylé funkcionáře.


Není ale jediný, kdo se jal „pomáhat“. Další uživatelé se nápadu chytli vzápětí. „Pražská kavárna zdraví z exilu a posílá #4indulony (skoro, nic lepšího neměli),“ napsal Ondřej. „#4indulony na cestě jako dík za vaši práci, pánové,“ přidává se Pavlina. „Modrou neměli, ale červená jim bude stejně nejspíš bližší,“ uveřejnila zásilku krémů s červenými obaly Alley Blind.



Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček však pro Blesk.cz sdělil, že tuto akci nezaznamenal. „Na Hrad teď především chodí velké množství mailů, ve kterých lidé vyjadřují podporu panu prezidentovi,“ uvedl.

Na konto prezidentova mluvčího uvedl Mrzout, který se ve svých videích věnuje mimo jiné také dějinným mezníkům, že jde pouze o „nižšího státního úředníka, média by ho měla ignorovat. Nezaslouží si ani pozornost, ani dárek,“ dodal.

Celou kauzu kolem Hradu, ale i ze strany osobností, které se za Jiřího Bradyho postavily v pořadu Jana Krause, vnímá tvůrce jako trapas. Na závěr dodal, že krém zvolil proto, že „po ošetření indulonou je pokožka hebká a kvalitně promazaná, člověk tedy snáze vleze tam, kam potřebuje.“

11karel11 ( 29. října 2016 21:57 )

Indulona je drahá. Pošlete do domovů seniorů.

LordHoror ( 29. října 2016 18:58 )

tibetané můžou být rádi že je osvobodily čínané od takových stalé veselých, hodných a vysmátych dědečků navíc když mají takové štědré kámoše z té nejlepddší svobodné země která chce mír pro všechny i kdyby mely všechny postrílet

LordHoror ( 29. října 2016 18:32 )

jen doufam že si ti rádoby umělci neškrtnou už ani v ochotnickym divadle a zpívat budou max ve sprše

joudajoudovy ( 29. října 2016 18:05 )

nemely jiz zasahnou policejni slozky, prezident a PS? napr. BIS nebo v politickem puci jedou tez? dle moho nazoru se jedna o záměry nebo činy mířící proti demokratickým základům, svrchovanosti a územní celistvosti ČR. https://www.bis.cz/cim-se-zabyvame.html https://www.bis.cz/demokracie-a-ustavnost.html

11karel11 ( 29. října 2016 16:24 )

oprava hlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa