Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Monstrum a mentál.“ Zeman to u Krause schytal od Rumla, Kocába a spol.

  • Autor: kal,dv - 
    27. 10. 2016
    16:50

    Proč se aktuální díl Show Jana Krause neobjevil ve středu večer na Primě? Blesk.cz prostudoval „zakázaný“ úvod pořadu, ve kterém se před publikem shromáždily desítky osobností. Mezi jinými například aktivisté a bývalí politici Jan Ruml a Michael Kocáb, socioložka Jiřina Šiklová, herečka Bára Štěpánová nebo zpěvák Janek Ledecký. Kdo promluvil, ten „naložil“ Hradu a zejména prezidentu Miloši Zemanovi. A zdaleka jen nezůstalo u kauzy (ne)oceněného Jiřího Bradyho. Pojďte se podívat, kdo a co řekl.

  • 1.Jan Kraus, moderátor

    Začneme ale popořadě. Úvodem Jana Krause: Děkuji uctivě, dobrý večer. Blíží se nám 28. říjen, státní svátek naší republiky. Lépe řečeno Československé, ze které vznikla naše. A já si myslím, že ten svátek je obzvlášť důležitý, čím dál důležitější, protože – abych řekl za sebe upřímně – mám určité obavy o demokratický vývoj v naší zemi. Já si nepřeji nic jiného, než abychom byli demokratická a tolerantní země. Pokud možno prosperující.

     

    A napadlo nás včera, že možná by bylo hezký přání zkusit, aby to tady řekl ještě někdo jiný než já, který se chystá na oslavy 28. října v pražském podhradí na Staroměstském náměstí. Aby to řekl ještě někdo jiný než já, když je to státní svátek republiky.

    Show Jana Krause měla problém, díl s Bradym televize Prima ve středu večer neodvysílala. Show Jana Krause měla problém, díl s Bradym televize Prima ve středu večer neodvysílala. | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

    A tak jsme si řekli, že zkusíme obvolat významné osobnosti našeho společenského a politického života a dáme jim příležitost, ať tady řeknou jednu větu dvě, stručně, pokud možno. Co chtějí říct ke svátku téhle republice. Byli jsme zvědaví, jestli někdo přijde. Přišli. Dámy a pánové, prosím.

    Osobnosti u Jana Krause Osobnosti u Jana Krause | Show Jana Krause, Blesk.cz

  • 2.Jan Ruml, bývalý ministr a aktivista

    Chtěl bych popřát Miloši Zemanovi ke státnímu svátku, aby poslanci a senátoři v sobě vyvolali tolik síly a hlasovali prostým usnesením o tom, že prezident Zeman není ze závažných důvodů schopen vykonávat svoji funkci podle paragrafu 66 Ústavy. On se pak bude muset bránit u Ústavního soudu. Ale chvíli budeme mít od něj pokoj.

    Sešlost v show u Krause: Exministr Jan Ruml Sešlost v show u Krause: Exministr Jan Ruml | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 3.Michael Kocáb, hudebník a aktivista

    Záleží, jakým prismatem se na současnou situaci podíváme. Ale můžeme to brát velmi pozitivně. Stalo se mnoho věcí k 28. říjnu. Například osobní statečnost ministra Hermana, se kterou se setkal s dalajlámou. Na to následoval upachtěný a dehonestující dopis čtyř ústavních činitelů. Celá záležitost kolem kupčení se státními vyznamenáními iniciovala narovnání páteře našich lidí. To je posun, který je úžasný. A já jsem za to vděčný.

    Sešlost v show u Krause: Michael Kocáb, aktivista a exministr pro lidská práva Sešlost v show u Krause: Michael Kocáb, aktivista a exministr pro lidská práva | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 4.Michael Žantovský, ředitel Knihovny Václava Havla

    Doufám, že letošní 28. říjen – státní svátek Československé republiky – bude svědectvím toho, co kdysi říkal Abraham Lincoln. Že některé lidi lze obelhat vždycky a každého lze obelhat někdy, ale nelze všechny lidi obelhat vždycky.

    Sešlost v show u Krause: Michael Žantovský, dnes šéf Knihovny Václava Havla Sešlost v show u Krause: Michael Žantovský, dnes šéf Knihovny Václava Havla | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 5.Jiřina Šiklová, socioložka

    Neměli bychom si nechat právě ten státní svátek zkazit tím, že se budeme stále upoutávat výroky Miloše Zemana. Je to již starý muž. Má právo na sebe upozorňovat. Myslím si, že je daleko důležitější moci zde přivítat mezi sebou právě pana Jiřího Bradyho. Já bych to ráda udělala.

    Sešlost v show u Krause: Socioložka Jiřina Šiklová Sešlost v show u Krause: Socioložka Jiřina Šiklová | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 6.Jan Macháček, komentátor

    Myslím si, že to tak snadno nepůjde. A že bychom si mohli dát k státnímu svátku závazek, že každý přesvědčíme aspoň jednoho, nejlépe dva Zemanovy voliče, aby ho už příště nevolili.

    Sešlost v show u Krause: Politický komentátor Jan Macháček Sešlost v show u Krause: Politický komentátor Jan Macháček | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 7.Taťána Fischerová, bývalá prezidentská kandidátka

    Já bych jen chtěla říct, že naši nejvyšší představitelé poslední dobou tím, jak slouží některým mocenským kruhům, dělají z nás gubernii Číny a náš pan prezident Zeman se chová jako gubernátor, který slouží mocnosti, v níž lidská práva a lidská důstojnost nic neznamenají. A pan Brady se stal loutkou v této jeho hře. Proto jsem moc ráda, že pan Brady je oceňován jindy a jinde. A že jeho lidská důstojnost tím nejenom neklesá, ale stoupá. A to je moc dobře.

    Sešlost v show u Krause: Někdejší prezidentská kandidátka Táňa Fischerová Sešlost v show u Krause: Někdejší prezidentská kandidátka Táňa Fischerová | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 8.Bára Štěpánová, herečka

    Bylo kdysi takové heslo: Republiku si rozvracet nedáme. Tak prosím pěkně: Naši zemi si ukrást nedáme. Ani tím monstrem na Hradě, ani tím pánem ze Slovenska.

    Sešlost v show u Krause: Herečka Bára Štěpánková Sešlost v show u Krause: Herečka Bára Štěpánková | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 9.Šimon Ornest, kapelník kapely The Tap Tap

    My v The Tap Tap jako nejpomalejší auta v koloně už delší dobu jedeme na vlně černého humoru a já jsem našel na Facebooku u svých přátel takovou básničku, která to myslím shrnuje. A ta se jmenuje Nejvyšší meta. A zní to: Co je nejvyšší meta? Když mentál nedá metál. To se líbilo, docela. A ještě jsem chtěl poprosit všechny poctivé a pracovité lidi, aby to nevzdávali. Protože dobré příklady fungují.

    Sešlost v show u Krause: Kapelník skupiny The TAP TAP Šimon Ornest Sešlost v show u Krause: Kapelník skupiny The TAP TAP Šimon Ornest | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 10.Petr Gazdík, místopředseda Sněmovny

    Chtěl bych jako ústavní činitel popřát naší zemi, abychom už nikdy nezažili, že se tady medaile nebo jakékoli politické činy udělují podle toho, jaké politické názory či činy předvádí naši příbuzní. To už jsme tady měli za komunismu a za fašismu a to už stačilo. Přijďte důstojně oslavit 28. říjen na Staromák. Hezký večer.

    Sešlost v show u Krause: Místopředseda Sněmovny a šéf STAN Petr Gazdík Sešlost v show u Krause: Místopředseda Sněmovny a šéf STAN Petr Gazdík | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 11.Helena Třeštíková, dokumentaristka

    Byla jsem hrozně šťastná, že jsme se takhle narychlo sešli. Lidé, kteří myslím, že máme stejný pocit, že tu malost a trapnost, která na nás vykoukla teď v této kauze, se pokusíme nějak přehlušit svou slušností. A že si svátek 28. října nenecháme vzít a ve svých srdcích a duších ho oslavíme tak asi, jak by si představoval zakladatel naší republiky, pan prezident Masaryk. Čestně, slušně a důstojně.

    Sešlost v show u Krause: Dokumentaristka Helena Třeštíková Sešlost v show u Krause: Dokumentaristka Helena Třeštíková | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 12.Magdalena Dietlová, novinářka

    Chtěla bych jenom říci, že si myslím, že ta chyba je v nás. Mohli jsme mít na našem krásném Hradě knížete. A máme tam pána, který si z něj dělá svoji trafiku. Myslím, že bychom to nikdy neměli dopustit. To je všechno.

    Sešlost v show u Krause: U mikrofonu Magdalena Dietlová Sešlost v show u Krause: U mikrofonu Magdalena Dietlová | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 13.Dan Bárta, hudebník

    Miloš Zeman ve své předvolební kampani sliboval, že bude stmelovat společnost. A ono to vypadá, že se mu to nakonec možná i podaří. Že ji stmelí proti sobě. Protože podle všeho i ti, kteří mu jeho předvolební sliby uvěřili, se od něj začínají pomalu odvracet. Protože se vlastně svým způsobem ztrapňuje i před nimi.

    Sešlost v show u Krause: Zpěvák Dan Bárta Sešlost v show u Krause: Zpěvák Dan Bárta | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 14.Tomáš Klvaňa, novinář

    Měli jsme ve svých českých a československých dějinách dva opravdové, dobré prezidenty. A to byli TGM a prezident Václav Havel. To je skoro k zamyšlení. Umíme tuhletu funkci? Možná bychom se k tomu svátku mohli zamýšlet, jestli ta funkce je vůbec dobře postavená. A jestli ji vůbec potřebujeme. Protože je tady spousta a spousta důkazů, že tu funkci prostě neumíme. K tomu svátku osobně bych si přál, aby pan prezident Zeman, který dokázal, že soudnost nemá, se aspoň zamyslel nad tím, jestli opravdu chce kandidovat podruhé.

    Sešlost v show u Krause: Publicista Tomáš Klvaňa, někdejší mluvčí a poradce Václava Klause Sešlost v show u Krause: Publicista Tomáš Klvaňa, někdejší mluvčí a poradce Václava Klause | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

  • 15.Janek Ledecký, zpěvák

    Dovolil bych si jenom ocitovat závěr rozhovoru, který jsem viděl, s panem Bradym, kde řekl na otázku, co může nejhoršího potkat společnost, že to je nespravedlnost, která se děje za souhlasu mlčící většiny. Tak to je ten důvod, proč jsme přišli.

    Sešlost v show u Krause: Zpěvák Janek Ledecký Sešlost v show u Krause: Zpěvák Janek Ledecký | Reprofoto Youtube / Show Jana Krause (FTV Prima)

joudajoudovy ( 3. listopadu 2016 10:13 )

Dobré ráno, pane Krausi. Vyšel článek o vašem údajném rodinném byznyse. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dobre-rano-pane-Krausi-Vysel-clanek-o-vasem -udajnem-rodinnem-byznyse-v-TV-461121 http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/393861 /podnikavy-jan-kraus-ksefty-s-bytem-za-14-milionu-pujcuje-ho-za-5600-na-noc.html

9rot6 ( 1. listopadu 2016 07:50 )

Jo to je přesně on,asi mu nikdo neřekl,že se koná akce " antizeman " na staromáku, nebo byl zrouvna na honu v Esteraichu, no Švejkovina hadr, pan prezident Masaryk se musí obracet v hrobě, vexsláci,konfidenti STB,co si nechali skartovat své záznamové karty a otočili kabáty naruby,kmotři v modrých kabátech, mafiáni, kulturní pracovníci co čtou pomluvy na našeho prezidenta z papírku a zbytek čumilové,aby jim nic neuteklo a byli u všeho první!

reiner ( 29. října 2016 11:47 )

Tak ta může hrát pouze potrhlou sestřičku v Růžovce - potažmo sama sebe - no, ale prý už má na kahánku

reiner ( 29. října 2016 11:42 )

Bože můj ty to vidíš ....

reiner ( 29. října 2016 11:38 )

No přece borec v tunelování....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa