Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Zeman se levici vzdaluje,“ odmítá Sobotka sblížení. Ovčáček: Schizofrenie ČSSD

Autor: val - 
17. října 2016
09:30

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka odmítá návrh svého prvního místopředsedy a ministra vnitra Milana Chovance, aby se strana více sblížila s prezidentem Milošem Zemanem. Podle něj se hlava státu vzdaluje levicovým a sociálně demokratickým postojům a něco podobného by jí neprospělo. Řekl to v rozhovoru pro Právo a reakce hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka na sebe nenechala dlouho čekat.

„Když sleduji názory Miloše Zemana, tak on se v posledních letech levicovým a sociálně demokratickým postojům spíše vzdaluje. Nemyslím, že bychom příklonem k názorům Miloše Zemana mohli získávat nové voliče,“ prohlásil Sobotka na konto Milana Chovance, který by chtěl stranu přiblížit Zemanovi.

Že se nejedná o správnou cestu, podle něj svědčí i to, že ve volbách pohořeli lidé, kteří mají k Zemanovi blízko: Michal Hašek, Zdeněk Škromach nebo kandidáti Strany práv občanů (dříve zemanovci). Odmítá nicméně, že by se strana mohla na tomto tématu rozhádat.

To si nicméně nemyslí prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který rozhovor v pondělí ráno komentoval na Twitteru s tím, že ČSSD trpí schizofrenií. „ČSSD trpí schizofrenií. M. Chovanec vyzývá k návratu k Zemanovi, B. Sobotka se u takového návrhu takřka křižuje hrůzou. Kdo stranu vyléčí?“ napsal.

Sobotka v rozhovoru dodal, že si strana musí udržet tradiční voliče a vedle toho nalákat mladé na témata, jako jsou životní prostředí nebo kultura. Pro příště chce také zlepšit výběr kandidátů.

zdenkkuv_kurator ( 17. října 2016 21:42 )

partyzanka.michel Ty svého slovenského taťku nemáš moc rád, že.

1pravda1 ( 17. října 2016 16:28 )

Dva se perou - Sobotka a Babiš a třetí se směje a bude nakonec ještě premiérem - kdo? Přece ten třetí ve vládě, jak se ukázalo po senátních volbách - Bělobrádek a bude se spojovat s Gazdíkem. Pokud by byla anketa, koho chcete za premiéra, Babiše nebo Bělobrádka, koho byste raději chtěli z těch dvou?

1pravda1 ( 17. října 2016 16:24 )

Nejhorší škodná se vyprofilovala - zákeřný a arogantní Chovanec, škoda, že nikam nekandidoval, skončil by v prvním kole, stejný pučista a falešný hráč jako Škromach, Hašek, proč ti lidé nejdou do SPO k Zemanovcům, když Zemana tak milují, jo vlastně u Sobotky je více peněz a v SPO pšenka nekvete ani Nejedlému ani Mynářovi po volbách. Chovanec včas obrátil - jinak by byl ministrem vnitra další pučista Tejc.

suov ( 17. října 2016 13:34 )

Sobotka zavedl svou stranu na pustý ostrov, své občany má za blbce, asi spolupracuje s Halíkem, a referendum nevyhlásí, měli by mu občané nakopat zadek, Babiš se mi také nelíbí, v parlamentě vyřvávál na Kalouska to je ten největší zloděj,co si nakradl, ale když to tak dobře ví, proč na něj nepodal žalobu? Jenom kecy a kecy, jsou všichni stejní, a když vidíme toho napůl čecha a napůl Američana Dienstbiera nevím jak se dostal do vlády, tak se mi otvírá nůž v kapse, to samé na Slovensku napůl Slovák a napůl Američan a staví se proti Evropě,,, Občané vzpamatujte se, táhnou nás do pekel,,,

janebulim ( 17. října 2016 11:59 )

Malý Jojo,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa