Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman tráví narozeniny pracovně, dort „zapíchl“ už v USA. Pak míří za Jakuninem

Autor: bud - 
28. září 2016
16:40

Sedmdesáté druhé narozeniny, které vychází na středu, stráví český prezident Miloš Zeman pracovně. Malá oslava už totiž proběhla minulý týden při jeho návštěvě USA. Ve čtvrtek navíc odlétá s Václavem Klausem na kontroverzní ruskou konferenci na ostrov Rhodos. Pochlubil se alespoň tím, že k narozeninám dostal několik zajímavých knih.

Na 28. září připadá státní svátek, prezident Zeman tak strávil narozeninový den pracovně. Zúčastnil se tradiční poutní mše ve Staré Boleslavi, která byla věnována odkazu svatého Václava. Tam mu k 72. narozeninám popřál i kardinál Dominik Duka.

„Oslava narozenin se neplánuje, tyto dny jsou pro pana prezidenta veskrze pracovní,“ vzkázal hradní mluvčí Jiří Ovčáček s tím, že Zemanovi popřáli jen nejbližší spolupracovníci. Radost mu však udělalo hned několik knih, které od svých blízkých dostal. Sám mluvčí prezidenta obdaroval také knihou. „Věnoval jsem panu prezidentovi k narozeninám vlastní životopis Karla IV. Vita Caroli, vydání Melantrichu z roku 1940,“ řekl Ovčáček.

Už ve čtvrtek se hlava státu chystá na ruskou konferenci Dialog civilizací na Rhodu. Tam poletí společně s dalším účastníkem svatováclavské mše - exprezidentem Václavem Klausem. Jejich účast vyvolala opět kontroverzi, protože akci pořádá ruský podnikatel a spolupracovník ruského prezidenta Vladimir Jakunin, který figuruje například na americkém sankčním seznamu.

Loni si užíval v USA, měl dort

Před rokem touto dobou byl Zeman v New Yorku a své narozeniny oslavil v tamní ruské restauraci. Svíčky z dortu tehdy sfoukl za doprovodu živé hudby. 

Video  Oslava prezidentových narozenin v ruské restauraci v NYC  - uživatelské video Youtube/Facebook
Video se připravuje ...

Mnohem velkolepější oslavu uspořádal v roce 2014 na své 70. narozeniny. Na Pražském hradě uspořádal slavnostní večeři, na kterou pozval řadu politiků, včetně premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nebo ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Miloš Zeman se narodil v roce v 1944 do rodiny poštovního úředníka a učitelky. Po rozvodu vyrůstal jen s matkou a s otcem se nestýkal. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, je podruhé ženatý a má syna Davida a dceru Kateřinu.

Předčasně si Zeman rozkrojil dort už v New Yorku, kde před pár dny pronesl projev v OSN:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Hops_aIive ( 28. září 2016 23:08 )

A ležim Dobrej vtip

Hops_aIive ( 28. září 2016 23:06 )

Odpornější ksicht než má Zeman, nemá snad nikdo. A my ho máme na Hradě

prezny ( 28. září 2016 22:44 )

Tak vám prezidente tady popřál jeden volič v převlecích. Co se děje?

borka30 ( 28. září 2016 21:54 )

sendrazak -

newworldorder ( 28. září 2016 21:25 )

Do Zemana nekopejte.Přijde doba když se bude hodnotit líp než Vašek Havel. Po Milošovi nebudu pojmenovat letiště náměstí...Jeho čas přijde až se bude sundavat cedule Letiště Vaclava Havla Praha.Jeho činy a intelektuál bude navždy zapsáno do dějin Českého státu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa