Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sněmovna v exekuci? Účet jí chtějí obestavit kvůli mrtvému šéfovi NKÚ

Autor: bru - 
22. září 2016
14:37

Poslanecká sněmovna má zřejmě problém s hrozící exekucí. Za vším je šest let starý škraloup, na který dolní komoru parlamentu upozornil několikrát soud. S informací přišel web Aktuálně.cz. 

Exekuce hrozí Sněmovně kvůli sporu, který měla s exšéfem Nejvyššího kontrolního úřadu Františkem Dohnalem. Tomu před šesti lety dala pokutu 50 tisíc, protože jí nedovolil zkontrolovat hospodaření úřadu.

Dohnal Sněmovně zaplatil, zároveň se ale obrátil na soud. Ten přikázal poslancům, aby celou věc znovu projednali a hlavně, aby vrátili Dohnalovi peníze. K tomu se ale Sněmovna neměla. Podle Aktuálně.cz nereagovala dokonce na několik obsílek a uhrazenou pokutu nevrátila.

František Dohnal je po smrti, soud poslal na úřad exekutory na žádost jeho rodiny. „Sněmovna je povinna rozhodnout o žádosti o vrácení přeplatku na pokutě a náhradě nákladů exekuce,“ píše se podle webu v exekučním příkazu.

Žamboch: Hra advokáta Dohnalovy rodiny

Tisková kancelář PSP se ale proti informacím ohradila. „Zásadně odmítáme tvrzení serveru Aktuálně.cz, který dnes v poledne zveřejnil informaci, že Poslanecká sněmovna je v exekuci kvůli pokutě pro bývalého šéfa NKÚ Františka Dohnala. Jedná se o jakousi „mediální hru“ advokáta Dohnalovy rodiny Václava Vlka,“ stojí v prohlášení zaslaném Romanem Žambochem, ředitelem odboru komunikace.

Ten ovšem přiznává, že právní zástupce Dohnalovy rodiny skutečně podal návrh na zahájení exekuce, proti němuž Sněmovna okamžitě podala návrh na její zastavení, o čemž musí rozhodnout soud. 

„V souvislosti s napadeným návrhem na exekuci byla v polovině srpna na jednom ze sněmovních účtů zablokována částka ve výši 20.146,50 Kč, což je v takových případech běžný postup,“ dodal Žamboch. 



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pajato73 ( 22. září 2016 15:01 )

jo a pristi rok to bude v kine

hanka666 ( 22. září 2016 14:53 )

Tak to by nevymysleli ani v Hollywoodu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa