Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odložte EET, vyzvala TOP 09. Pak ji zrušíme, brousí si zuby Kalousek

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek  (Autor: archiv Blesku)
Autor: bru/ČTK - 
22. září 2016
12:23

Opoziční TOP 09 navrhla odložení startu elektronické evidence tržeb o dva roky. Ta by tak podle návrhu začala platit od roku 2019 pro všechny. Ovšem v případě volebního vítězství by strana evidenci tržeb zrušila. Na tiskové konferenci o tom dnes informoval předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

EET má být v první fázi spuštěna 1. prosince pro hotely a restaurace. Další firmy se budou zapojovat v následujících měsících. Od března příštího roku budou muset evidovat tržby maloobchodní a velkoobchodní firmy. Od 16. měsíce od účinnosti mají být evidovány všechny tržby kromě tržeb řemeslníků, které se pod zákon dostanou od 18. měsíce. Stánkový prodej občerstvení bez zázemí pro hosty ve formě stolů a židlí, například na festivalech, se do evidence zapojí až od března 2018, stejně jako prodej na farmářských trzích.

Zrušíme registrační pokladny, láká voliče Kalousek

Právě postupný start evidence a množství výjimek podle Kalouska podnikatelské prostředí nenarovná, ale ještě více pokřiví. „Zvítězí-li v parlamentních volbách síly, které EET prosazují, zákon nabude účinnosti a bude platit pro všechny stejně. Pokud zvítězíme my, zákon zrušíme a podmínky budou také pro všechny stejné,“ uvedl Kalousek.

TOP 09 počítá s podporou pro svůj návrh od stran, které i dříve kritizovaly EET. Dále pak hodlá jednat s ČSSD a KDU-ČSL. Návrh by měla podle TOP 09 Sněmovna projednat ve zrychleném řízení, tedy schválit, nebo zamítnout již v prvním čtení.

Vláda si od zavedení EET slibuje omezení daňových úniků a narovnání podnikatelského prostředí. Pravicová opozice nové opatření ostře kritizuje a tvrdí, že EET zlikviduje mnoho drobných živnostníků.

kkkastr ( 24. listopadu 2016 11:07 )

Každejbplatí daně i ten poslední dělňas

salto ( 26. září 2016 08:34 )

A ty jsi který?

e.44 ( 23. září 2016 18:21 )

Kdokoli ochrání naší zem před zhoubnými důsledky EET, jaké se jasně projevily v Chorvatsku, které v tichosti tento kontraproduktivní kontrolní systém nechává nenápadně umřít a vyšumět, bude mít u soudných lidí volební preference na další desítky let hodně vysoko. Ovšem nesmí jít jen o likvidaci EET hubou před volbama, musí k tomu dojít reálně.

ruprecht286 ( 23. září 2016 12:11 )

 Bezpáteřný šmejd vydatně napájený hazardní lobby chce, aby daně platil zase JEN NĚKDO. Vybrané skupiny mají být od daní opět osvobozeny? Pokud voliči na jeho sliby naletí, na zdravotnictví, školství a důchody si se stát bude muset zase mohutně zadlužovat!! Jako bylo za vlády ČSSD.. Kalousek je schopen x-krát vyměnit plášť, jen aby zůstal u koryta. Je to mediálně agresivní narcis.

joudajoudovy ( 23. září 2016 10:28 )

aby si byl v realu, az priste vylezes ze sve zemljanky. https://www.stem.cz/stem-volebni-preference-zari-2016/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa