Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemana kritizoval vysoký komisař OSN. „Štěkání psů!“ rýpl si prezident

Autor: vr - 
22. září 2016
08:08

Ačkoliv se během své účasti na 71. Valném shromáždění OSN v New Yorku sešel a pozdravil s mnoha světovými státníky, nemá český prezident Miloš Zeman s touto organizací bezproblémový vztah. Mimo jiné jej za populistu označil vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn. Na dotaz Blesku prezident odpověděl, že Husajnova slova považuje za srovnatelná se štěkáním psů.

Husajn, který je mimochodem po otci jordánským princem, zařadil Zemana mezi největší světové populisty. Srovnal jeho metody kritiky uprchlíků s dezinformacemi, které šíří teroristé takzvaného Islámského státu.

„Populisté využívají polopravdy a přílišné zjednodušování, což jsou dva skalpely největších propagandistů,“ řekl před časem. Český prezident ale tvrdí, že tento přístup vysoce postaveného úředníka OSN jeho návštěvu nikterak nepoznamenal.

„Já jsem se mimochodem setkal s jordánským králem Abdalláhem. Zrovna včera. Velmi přátelsky jsme se pozdravili. Vzpomněli jsme si na moji návštěvu Jordánska, kdy jsem mimochodem dostal nejvyšší jordánské vyznamenání, takže naprosto se to neobjevilo. Protože jsem velmi zdvořilý člověk, tak onen polojordánský, poloarabský politik, který mě kritizoval ve velmi zajímavé souvislosti, mi připomněl jedno arabské přísloví: psi štěkají a karavana jede dál,“ řekl Blesku.

Video  Prezident Miloš Zeman přirovnal terorismus k rakovině.  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

S Husajnem se ale setkal šéf zahraničního odboru Hradu a budoucí velvyslanec v USA Hynek Kmoníček. „Přátelsky mě pozval za sebou do Ženevy a já jsem pozvání radostně přijal. Tam spolu budeme dále diskutovat,“ popsal.

Na otázku, zda Husajn nevyjádřil touhu setkat se s českým prezidentem, odpověděl Kmoníček: „Pozvání do České republiky má a může přijet, aby se seznámil s tím, jaká je realita.“

e.44 ( 23. září 2016 03:38 )

Á prašivá vykopávka vylezla z díry Ty ještě žiješ, plesnivče z Krakonošova? Ale jedno se ti musí nechat popsal ses fakt výstižně

e.44 ( 22. září 2016 15:43 )

Copak desetinickovej? Je nad chápáni tvýho vylízanýho mozku, že někdo nesdílí tvoje debilní názory a je schopný tady osm let fungovat s jediným nickem?

e.44 ( 22. září 2016 14:12 )

rentierskej, na rozdíl od tebe nemám rodiče idioty, takže jim nemám co vyčítat. Tý trosky Zemana se špinavou minulostí se štítěj stejně jako já, možná i víc.

308win ( 22. září 2016 12:31 )

A víte k čemu je to slavné OSN? Úplně k ničemu protože když vydá nějakou rezoluci tak je skoro pokaždé všem k smíchu teda pokud nekryje nájezdy USA. a u Rusa je to podobné.

rudyptak48 ( 22. září 2016 11:34 )

Kolik těch komisařů OSN má? Nejvyšší, vysoký, prostřední, nízký, významný, bezvýznamný? Kdyby raději vyhodnotili skutečné výsledky své práce. Světu jsou dnes platní jako naše bývalé vládní vojsko v Itálii. OSN je jenom zástěrka, aby lidé nepoukazovali přímo na velmoci, které vládnou ve světě a prakticky způsobují svým jednáním a zásahy veškeré škody na genocidě obyvatel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa