Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman: Být Američanem, volím Trumpa. Po Obamovi zůstaly mokvající rány

Autor: val - 
20. září 2016
12:14

Prezident Miloš Zeman by v roli amerického voliče podpořil v prezidentském klání republikánského kandidáta Donalda Trumpa, který je známý svými xenofobními postoji. Uvedl to v rozhovoru pro iDnes.cz, kde také zkritizoval stávající hlavu Spojených států Baracka Obamu za „celou řadu neúspěchů“.

„Nebudu se vměšovat do amerických vnitřních záležitostí, pouze řeknu, že kdybych byl americkým občanem, ano, volil bych Donalda Trumpa,“ uvedl Zeman pro iDnes.cz.

Trumpovu sokyni Hillary Clintonovou by nevolil prý proto, že by byla pokračovatelkou politiky současného prezidenta Obamy. „Při vší úctě k Baracku Obamovi – jeho jméno je spojeno s celou řadou neúspěchů – podařilo se rozhasit celý Střední východ, zůstaly mokvající rány a vlastně žádná z nich se nezahojila,“ prohlásil.

Ostatně blízkost Zemana k Trumpovi není překvapením. Podobnosti mezi oběma politiky si všímají i v zahraničí. Například vysoký komisař OSN pro lidská práva nedávno Zemana zařadil spolu s Trumpem mezi populistické politiky, kteří prý v komunikaci používají stejnou taktiku jako propaganda islamistů. Také ruská televize Russia Today si už dříve všimla podobně „kontroverzních kampaní“ obou politiků. Na podobnost upozornila i jiná zahraniční média.

Více o prezidentských volbách v ČR i USA si můžete přečíst zde. 

tgbg ( 20. září 2016 16:22 )

Být Čechem nevolím Zemana. Po Zemanovi zůstaly podělané gatě a ošoupaná kolena jak se klaněl ruským fašistům.

petrsvetr1 ( 20. září 2016 15:41 )

a ty jsi tu opět ze sebe udělal největšího debila... Ha Ha

jarda304 ( 20. září 2016 15:21 )

ty máš vymytý mozek. Čína je největším věřitelem celého světa a USA zvláště. Samozřejmě není ani v Číně vše ideální, ale jejich ekonimické problémy by dnes každý bral. Pokud jde o USA, tak Obama dotáhl zadlužení do 20 trilionů USD, což je již za hranicí splatitelnosti.

jarda304 ( 20. září 2016 14:54 )

Killary patří před soud. Je zodpovědná za statisíce mrtvých v Iraku, Syrii, Lybii i jinde. Spolu s Obamou je zodpovědná i za ISIL i migraci do Evropy.. Je ostudou USA, že takový zločinec jako Killary vůbec běhá po svobodě. Trump je nadějí, že úpadek USA zastaví. Většina pracujících a zodpovědných Američanů si to naštěstí uvědomuje.

xiioma ( 20. září 2016 13:46 )

Že by Zeman volil Trumpa, asi nikoho nepřekvapuje. Vždyť jsou jak dvojčata. Hulvátští, přitroublí, sebestřední provokatéři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa