Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman promluví na zasedání OSN. Shromáždění se zúčastní i Zaorálek

Autor: ČTK - 
20. září 2016
06:45

V New Yorku v úterý začíná všeobecná rozprava 71. zasedání Valného shromáždění OSN, ve které za Českou republiku promluví prezident Miloš Zeman. Jeho středeční projev má být věnován problematice společného boje proti terorismu. Zasedání se zúčastní i český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Zeman má úterní celý den vyhrazen na jednání Valného shromáždění. V budově OSN se ale také setká s generálním tajemníkem světové organizace Pan Ki-munem a večer se zúčastní recepce, kterou pořádá americký prezident Barack Obama.

Ve středu chce Zeman, stejně jako loni, mluvit o boji proti terorismu s důrazem na globální koordinaci tohoto boje. Upozornit hodlá na již několikaletou přípravu konvence OSN o terorismu a chce také apelovat na přijetí rezoluce Rady bezpečnosti OSN o boji proti terorismu, ke kterému by měly být využity ozbrojené síly OSN jako protiteroristické jednotky.

Ve Spojených státech má Zeman také v plánu setkání s krajany a s učiteli česko-slovenské školy.

Zaorálek se při příležitosti zasedání Valného shromáždění setká v úterý a ve středu se zástupci několika zemí, například Súdánu nebo Kosova.

tgbg ( 20. září 2016 11:24 )

Jenom aby Zeman vůbec promluvil. Nejspíš si jenom zase nadělá do gatí!!

ivoadler ( 20. září 2016 10:20 )

Mně se Zeman líbí. Má takový vemlouvavý pohled, takový neměl ani Hitler. V alkoholu nemá na Junckera šanci. Ale myslím, že to nese statečně. Zaorálek se jde ke Kosovákům? přiučit, jak odtrhnout území osídlené jiným etnikem od suverénního státu. Na východní Ukrajině jako když to nejdeš.

bohdazi ( 20. září 2016 09:15 )

Svět hlavně nebere ČR a když čtu Vaše příspěvky, vůbec se nedivím.....

snehulak ( 20. září 2016 08:56 )

Ještě že tam jede i Zaorálek a všechno to vzápětí popře. Jako s tím Boeningem nad Ukrajinou, když Obama téměř vzápětí veřejně prohlásil, že má důkaz a CIA to hned druhý den popřela. Pan prezident prý neměl svůj den a prozradil státní tajemství.

xiioma ( 20. září 2016 08:46 )

Zeman promluví na zasedání OSN, to zase bude ostuda!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa