Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Konvička málem nešel „s humorem do Mekky“. Podává kvůli tomu trestní oznámení

Autor: bru/ČTK - 
10. září 2016
12:22

Antiislamista Martin Konvička inicioval trestní oznámení na pražského náměstka Petra Dolínka kvůli jeho výzvě, aby magistrát zrušil kvůli havárii kanalizace nedělní akci jeho iniciativy u saúdskoarabského velvyslanectví. Konvička to dnes řekl ČTK a Českému rozhlasu. Pokládá za nehorázné, že se Dolínek pokusil zabránit řádně ohlášené akci. Podle magistrátu i ministerstva vnitra pro její zákaz nebyly zákonné důvody.

Na toho Dolínka můj advokát připravuje a podá trestní oznámení za zneužití pravomoci veřejného činitele,“ uvedl dnes Konvička.

Podívejte se, co způsobila Konvičkova poslední akce:

Video  Děs, hrůza a zběsilý útěk před terorem: Kamera v restauraci odhalila, co se dělo při akci konvičkovců.  - Tomáš Ságl
Video se připravuje ...

Iniciativa Martina Konvičky (IMK) svolala na nedělní odpoledne před saúdskou ambasádu v Bubenči akci „s humorem do Mekky“. Magistrát shromáždění nezakázal ani přesto, že minulá akce IMK na Staroměstském náměstí, při níž vystupovali maskovaní muži převlečení za bojovníky tzv. Islámského státu a stříleli z maket zbraní, je šetřena jako výtržnictví.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) tehdy žádala potrestání magistrátního úředníka, který shromáždění povolil. Ministerstvo vnitra ale dalo úřadu za pravdu. Důvody k zákazu podle něj nebyly. Ohlášení demonstrace ovšem podle vnitra mělo vzbudit zvýšenou pozornost.

Nedělní akce IMK je svolaná na den 15. výročí teroristického útoku na Světové obchodní centrum a Pentagon v USA. Útoky teroristů ze skupiny al-Káida si tehdy vyžádaly téměř 3000 obětí. V pátek v saúdskoarabské Mekce také začala velká pouť za účasti téměř dvou milionů muslimů ze 150 zemí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa