Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Útok kvůli uprchlíkům: Hollana se Stropnickým „vypakovali“ od piva

Autor: Mii - 
2. září 2016
15:18

Náměstek brněnského primátora Matěj Hollan (Žít Brno) si na svém Facebooku postěžoval na znepokojující incident, který se mu ve čtvrtek večer stal společně s předsedou Strany zelených Matějem Stropnických při návštěvě brněnské hospody U Poutníka. Místní návštěvníci je agresivně vyzvali, aby z podniku odešli. Kvůli jejich názoru na uprchlíky.

Hollan celý incident pečlivě líčí na Facebooku. „Včera se mi stala taková zvláštní věc. Měli jsme jako Žít Brno setkání s předsedou Strany zelených, Matějem Stropnickým, a jejich místopředsedou, Michalem Bergem. Poté, v osm večer, jsme chtěli zajít na pivo…“ začíná své vyprávění Hollan. „Na Matěje, předsedu parlamentní strany, tam začali verbálně, avšak důrazně a s vyhrůžkami násilí, útočit nějací borci, že on rozhodně do této hospody nesmí. Bylo to velmi nepříjemné, ne jen hospodské tlachání,“ pokračuje náměstek. „Vypadni, nebo ti rozbijeme hubu… Dopiješ to pivo a vypadneš pryč, do týhle hospody už nepáchneš, tady pro tebe není místo… Stropnickýho sem tahat nebudeš… Refugees NOT welcome!!!,“ popisuje Hollan urážky útočníků. 

Všichni tři byli z incidentu vyděšeni. Největší šok ale přišel ve chvíli, kdy Hollan identifikoval hlavního agresora – byl jím podle něj advokát Richard Špíšek, který je na veřejnosti znám zejména jako obhájce Kevina Dahlgrena. „Ta hlavní nabušená korba nebyl nějaký anonymní týpek od vedle. Byl to profesionální advokát trestního práva. Byl to obhájce Dahlgrena, Richard Špíšek, se kterým jsem se nedávno bavil o tom, jak je hrozné, že lidé i blízké okolí na něj nadávají, že Dahlgrena hájí,“ vysvětluje náměstek brněnského primátora.

Špíšek obvinění odmítá. „Seděl jsem s kamarádem na pivu. Viděl, jak jde do hospody Hollan a Stropnický. Neudržel se a šel za nimi diskutovat. Ani nevím, co si řekli, nebyl jsem u toho. Stál jsem venku. Kamarádovi jsem řekl, ať se na to vykašle a nedělá potíže,“ sdělil obhájce serveru iDnes.cz.

Jeho tvrzení podpořil i zmíněný Špíškův kamarád, který pod Hollanův status napsal: „Se vší vážností prohlašuji, že Stropnického i Hollana jsem včera poslal do pi… já a udělám to při každé příležitosti. Prezentuji tak svůj názor a je to něco, s čím musí pseudopolitici tohoto typu počítat.“

Zda urážky vyslovil Špíšek, nebo jeho kamarád, Hollan nedokáže určit. Proti incidentu ale chce bojovat protiakcí. Na pondělí 5. 9. svolal na místo, kde se událost stala, setkání s názvem Pivem proti nenávisti. „Jediná smysluplná reakce je nenechat se vyhrožujícími magory zastrašit a ukázat, že tady máme svobodnou liberální společnost, která se nebojí,“ píše Hollan. Zváni jsou všichni bez rozdílu vyznání, ras a politického přesvědčení.

illyria ( 3. září 2016 02:55 )

Tak to mě pobavilo. Místo aby zalezl do kanálu (přece jen se člověku nestává často, že ho vyhodí dokonce i z hospody) tak si to ještě dá na fejsbůk. Mladý Stropnický? herec nebyl dobrý, ale měl raději u toho zůstat, nějaká role by se v Ordinaci určitě našla... (tam aspoň neškodil a i pro blbce se musí najít místo)

marlen52 ( 3. září 2016 00:45 )

aspoň vidí co si myslí většina lidí když po nich tak touží ať jde on za nima a netahá je sem

pepen ( 2. září 2016 22:19 )

Ne jen v hospodě mít silný řeči !!!!Ale jít taky do ulic a před parlament a říct svůj názor!!!!Myslím si že tady nadělali dost velkou paseku a rozkradli Česko!!!Je to vaše země, vy a vaši děti tu budou žít-konečně se proberte!!!!!!

moiaza ( 2. září 2016 20:53 )

Pomatený chudák Stropnický. Všude ho chtějí bít. A on se tak zastává naších přátel Islámistů. Nějráději by si všechny migranty nastěhoval k sobě domů. A nikdo to nechce ocenit. U Stopnického by se měli skvěle. 24 hod denně by je hlídali po zuby ozbrojení majoři.Nebo magoři? Teď nevím.

nezadat1 ( 2. září 2016 20:34 )

A co si hajzlík myslel?Že jsme tak blbí jak pražáci a budeme ten ksindl podporovat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa