Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dva jaguary za miliony. Při návštěvě Merkelové ochranka ukázala nový „kauf“

Autor: kal - 
26. srpna 2016
11:00

Škodovky a „audiny“ mají ve vozovém parku Útvaru pro ochranu ústavních činitelů nové kolegy. Dva černé vozy značky Jaguar. Auta se na veřejnosti ukázala během čtvrteční návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové v Praze, upozornil deník Právo. Listu jejich nákup potvrdilo policejní prezidium bez uvedení ceny. Nová auta ale podle dostupných informací stojí přes dva miliony.

Vozidla se objevila na záběrech agentury Aktu.cz při výjezdu z Letiště Václava Havla v Praze, odkud pak pokračovala na Evropskou třídu. Jaguary měly německé vlajky, ale pražské SPZ. Ochranka je zařadila do první, falešné kolony kancléřky.

Video  Jaguary v koloně Angely Merkelové  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

„Vozidla byla zakoupena ve výběrovém řízení na základě výjimky schválené Úřadem vlády. Nákup je v souladu se strategií ochrany chráněných osob, kdy je vhodné disponovat různorodým vozovým parkem,“ řekl Právu mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Nákup byl podle Bocána nutný proto, aby ochranka neměla vozy jen jedné značky – přitom už nyní měla ochranka k dispozici limuzíny Superb od Škody Auto a Audi. Jaguary má Útvar pro ochranu ústavních činitelů od června. Další nákup aut prý není v plánu.

Podívejte se na návštěvu Angely Merkelové v Praze:



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cid2000 ( 26. srpna 2016 13:09 )

Je mě zle od žaludku, když vidím toho ustrašeného slizounského našeho hňupa Srábotku.Ach jo......., proč nemáme alespoň v čele země opravdového chlapa,frajera co se nebojí občas říci slušně,, ne, nesouhlasíme,máme jiný pohled na tento problém,nepodpoříme váš návrh a podobně!Tohle tenhle ohebný úřednický srab co vyšplhal po zádech Zemana a Paroubka.Nikdy neřekl nikomu do očí v Bruselu ani ťuk!!Počítá tam asi s teploučkým místečkem s krmelcem až dostane u voleb na frak celá ČSSD !!!

refresh ( 26. srpna 2016 12:58 )

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chovanec-pry-zatahl-Angelu-Merkelovou-do-svych-kseftu-K omentator-objevil-zajimave-detaily-o-aute-ktere-ji-vozilo-po-Praze-450693

krat5 ( 26. srpna 2016 12:56 )

santikxauz ( 26. srpna 2016 12:16 )

Zbytečně vyhozené peníze,kdopak je už má zamluvené,až budou mít nějaký rok za sebou?

ejvm1712 ( 26. srpna 2016 12:14 )

Na to jsou peníze!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa