Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šlachta nastupuje k celníkům. O své místo bude muset bojovat

Autor: bud, ČTK - 
22. srpna 2016
06:55

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta v pondělí nastoupil k Celní správě. Nejdřív jako vrchní rada na uvolněné místo zástupce Celního úřadu Pardubice. Zároveň mu generální ředitel Generálního ředitelství cel Milan Poulíček už dříve nabídl od září dočasné pověření k výkonu funkce náměstka pro pátrání, a to do doby ukončení výběrového řízení.

Nástup kritizovaly například Odbory bezpečnostních sborů. Podle dřívějšího vyjádření předsedy Unie bezpečnostních sborů Zdeňka Drexlera se měla na místo v celní správě konat celkem čtyři výběrová řízení nejprve v celní správě, pak v ostatních sborech. Podle ministerstva financí je ovšem vše podle zákona.

Úřad uvedl, že výběrové řízení na pozici náměstka je vypsáno od prosince 2015 a informace o něm je v Informačním systému ministerstva vnitra k obsazování volných služebních míst. „Termín pro doručení přihlášek do výběrového řízení byl již potřetí prodloužen. Dosud se nikdo nepřihlásil, a služební místo není tak již devět měsíců řádně obsazeno,“ uvedlo ministerstvo financí.

Ve vedení celní správy se tvoří nový tým. Novým šéfem celní správy se stal Milan Poulíček, jehož hlavní prioritou je postavit tým a připravit správu na nové kompetence v kontrole hazardu a daně z přidané hodnoty.

Poté, co se Šlachta vrátí do služebního poměru a stane se celníkem, bude se moci přihlásit do výběrového řízení na pozici náměstka. Výběrová řízení se konají i na pozice dalších náměstků ředitele. Poulíček dříve uvedl, že by tyto funkce chtěl mít obsazené od 1. října.

Šlachta dostal nabídku na počátku srpna od náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, podle které se spolupráce se zkušeným policistou nabízí díky rozšíření kompetencí Celní správy ČR při prošetřování trestných činů.

Čtěte vše o reorganizaci policie

 

dzery ( 22. srpna 2016 10:36 )

tgbg ( 22. srpna 2016 09:38 )

Pan Šlachta udělal divadélko a najednou už zase má teplé místečko! Mám pocit, že chtěl jenom a jenom penízky!!!

Samo ( 22. srpna 2016 09:03 )

Šlachta dostal od Babiše trafiku za svoje původní místo šéfa ÚOOZ. Teď by Ištván měl obžalovat Babiše a Šlachtu z korupce a zatknout je s velkou pompou a posadit do vazby, tak jako to udělal s Tluchořem, Fuksou a Šnajdrem, protože podle jeho logiky je to stejná korupce jako u tří poslanců ODS. Jenomže tady nefiguruje Nečas a tím pádem Ištván není na této kauze osobně zainteresovaný. Pokud nebudou státní zástupci zodpovědní za své chybné rozhodnutí a následné uvěznění nevinných lidí, tak to bude pořád fungovat jako u nás v Kocourkově.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa