Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Telička: „Zeman je zapšklý a zhrzený nápadník.“ Co řekl na miliony od Bakaly?

Autor: simao - 
4. srpna 2016
10:42

Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech účtoval s kritiky. Vydatně ztrhal i europoslance Pavla Teličku (ANO), kterého spojil s údajnými miliony od Zdeňka Bakaly, a dokonce naznačil, že si Telička nakradl. Telička na sebe s odpovědí nechal poněkud čekat, připravil si však ostré odsouzení Zemana. Zkritizoval prezidenta za nekompetenci, označil ho za mstivého a zapšklého. A navíc i zhrzeného nápadníka. Zeman prý Teličku lákal do čela Zemanovců.

„Nemůžu nereagovat na Pavla Teličku, který byl dlouhá léta členem vedení New World Resources (NWR) pana Bakaly. Podle veřejných zdrojů dostal od pana Bakaly 60 milionů korun. A teď má tu drzost se vyjadřovat k reorganizaci policie. To je opravdu něco neuvěřitelného,“ prohlásil o Teličkovi Miloš Zeman během natáčení pořadu Blesk TV v Lánech.

V souvislosti s reorganizací policie, která již začala platit 1. srpna, se Zeman pustil totiž i do své obvyklé kritiky uhlobarona Bakaly – věří, že by i policejní reforma mohla přispět k tomu, aby byl Bakala vyšetřován. Zeman by za to byl rád. 

„I 26 let po listopadu to u nás smrdí. Reakce ODS a Kalouska mě pouze utvrzuje, že celá reorganizace policie fakt smrdí,“ zazněla v pořadu reakce k reformě od Pavla Teličky, kterou uvedl na Twitteru.

„Nevěřím žádnému jeho názoru z toho prostého důvodu, že když pan Jančura říkal, že si mě váží za to, že jsem si nic nenakradl, tak si určitě nemůže z podobných důvodů vážit pana Teličky,“ tepal dál Zeman Teličku.

Video  Zeman drtil europoslance Teličku: Já si nic nenakradl, ale on...!  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

S prosbou o reakci oslovil Pavla Teličku Blesk.cz hned v neděli, europoslanec zareagoval ve středu v podvečer. Připravil si rozsáhlou odpověď, kterou formou komentáře následně uveřejnil i na svém webu. Zemana v ní rozhodně nešetřil. 

Kritiku Miloše Zemana považuji – abych se vyjádřil jeho slovníkem – za neuvěřitelnou drzost. Je to další z jeho politicky motivovaných útoků, které chápu jako odplatu za to, že soustavně upozorňuji na jeho opakovaná selhání v nejvyšší ústavní funkci,“ vzkázal Blesk.cz Telička a pozastavil se i nad tím, že Zeman naznačil, že si peníze „nakradl“.

Lídr Babišových europoslanců se hájí, že pro NWR pracovala poradenská firma, kterou spoluvlastnil, a on sám coby člen správní rady NWR usiloval o zmírnění sociálních dopadů nedobré situace OKD. 

Odkazuje přitom na svůj dřívější komentář, ve kterém Telička tvrdí: „Chápu, že výše odměn členů správní rady může někomu připadat vysoká. Jde ale o naprosto standardní odměny pečlivě dozorované soukromé firmy, pro kterou jsem odváděl, dovolím si říct, vysoce kvalifikovanou práci související se svými znalostmi a zkušenostmi především z oblasti evropských agend. Nešlo tedy o nic nemorálního.“

Se Zemanem tím ale Telička neskončil. „Miloši Zemanovi ale moje působení v NWR nevadilo, když mi nabízel, abych vedl jeho Stranu práv občanů nebo alespoň její kandidátku do Evropského parlamentu,“ poznamenal Telička v reakci pro Blesk.cz.

Prozradil i důvod, proč se s reakcí poněkud opozdil. „Prezidentova slova o krádeži jsem chtěl konzultovat s právníky. Možná bych se ale měl raději obrátit na psychology. Ti by mi snad lépe pomohli pochopit Zemanovy výpady, které se nápadně podobají chování zhrzeného nápadníka,“ pokračuje Telička. „Chtěl bych prezidenta Miloše Zemana ubezpečit, že budu i nadále kritizovat jeho nekompetentní kroky ve funkci prezidenta ČR, jeho populismus, zapšklost a mstivost. Jeho osobní útoky mne neodradí,“ dodal bojovně europoslanec.

kukulin ( 3. září 2016 10:49 )

Prezident má funkci podle ústavy v zásadě ceremoniální. Má především v zahraničí reprezentovat politiku, kterou určuje česká vláda. Na domácí scéně má pravomocí jen několik a moc zákonodárná mezi nimi není.

kukulin ( 3. září 2016 10:43 )

Komoušství u zemana vám nevadí?

Samo ( 3. září 2016 10:03 )

Nějak jsi zapomněl u Zemana na skutečnost, že prodal ruský dluh čítající 80 miliard za 22 miliard neznámé ruské agentuře, kterou znal asi jenom on a nyní jezdí do země zaslíbené za svými kamarády na návštěvy a asi se připomět, že dluhy se mají platit. Zeman má na triku prodej všech velkých bank, dále prodej MUS jejím manažerům jde taky za Zemanem i s následným účtem 25 miliard u švýcarských bank, ke kterému se nikdo nehlásil a kam šly nezdaněné a nepřiznané peníze z Mostecké uhelné.

dzery ( 5. srpna 2016 09:26 )

Ten hlupák bude blejt stále.

11karel11 ( 4. srpna 2016 22:48 )

Teličko zrovna vy budete hanit našeho pana prezidenta Miloše Zemana. Je to náš nejlepší prezident a budeme ho znovu volit. A vy s tím vaším prospěchářským ksichtem běže do Ameriky mezi Indiány.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa