Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zeman: Pomůže jen deportace migrantů. Nebránil by se ani plotu kolem hranic

Autor: Jaroslav Šimáček - 
31. července 2016
11:12

Krvavý červenec v Evropě končí, hrozba terorismu přetrvává. Miloš Zeman v 7. dílu pořadu S prezidentem v Lánech odsoudil útoky ve Francii i Německu. Jako obranu před nimi uvedl deportaci neúspěšných žadatelů o azyl či radikálních imámů. A nebránil by se ani plotu kolem Česka. Nelze přitom dle něj vyloučit, že dojde i na teroristický útok v Praze.

V souvislosti s uprchlickou krizí se prezident Zeman již dříve přirovnal k věštkyni Kassandře, která varuje před vtažením trojského koně do města.

„Musíte počítat s tím, že když do Evropy přijde více než milion uprchlíků, tak že určité procento z nich budou tzv. džihádisté,“ uvedl nyní v pořadu S prezidentem v Lánech. Protože řada z nich jsou osamělí vlci, kteří na pokyn z IS páchají individuálně teroristické činy, je třeba počítat s poměrně velkým počtem teroristických útoků, dodal Zeman.

„Teď už nestačí, mají-li se lidé probudit, abychom si posílali soustrastné telegramy, teď už je zapotřebí hledat řešení této migrační vlny, které já říkám organizovaná invaze. Já to řešení vidím v deportaci všech těch, kdo nezískají v příslušných zemích azyl. A těch, jak známo, je většina,“ říkal Zeman. 

Podívejte se na celý záznam pořadu:

Video  Zeman o migrantech, zbraních a plotu kolem ČR. S prezidentem v Lánech: 7. díl 
Video se připravuje ...

Zeman také doporučil „deportovat fanatické imámy, kteří v mešitách rozsévají nenávist“. Jako další opatření uvedl zabránit financování muslimských komunit ze zahraničí, zmínil přitom třeba Saudskou Arábii.

Co řekl prezident Zeman o terorismu v ČR?

Video  Miloš Zeman o terorismu v ČR  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

„Právě díky tomu, že se zvětšila ona základna těch teroristů, tak ty útoky jsou stále častější a častější. Jediné řešení - protože odsuzovat to, to je laciné a povrchní, to dělá každý - jediné řešení je zbavit se příčin terorismu. A touto příčinou, bohužel, jsou ilegální migranti, zejména ti, kdo nedostali azyl,“ pokračoval Zeman.

A co nápad oplotit Česko? „My si samozřejmě všichni vzpomeneme na Berlínskou zeď a nebo na Železnou oponu. Ale nezapomeňte, že oplocení už udělala celá řada zemí,“ upozornil Zeman a dodal: „Nemluvme o plotech, mluvme o aktivní ochraně hranic. Ty hranice může chránit armáda, může je chránit policie, to je, chcete-li to tak nazvat, živý štít, nikoli plot.“

„Já bych se sám v případě nutnosti, to znamená v případě velké migrační vlny, která zaplať pánbůh zatím nenastala, ani tomu plotu nebránil,“ přiznal však Zeman.

Zeman opět Kassandrou: K útoku v Česku dojít může

Při dotazu od divačky, zda se cítí bezpečně v Česku, co se terorismu týče, Zeman odvětil: „Já budu pokračovat v té tradici Kassandry. Naši politici, alespoň někteří, aby nebyli obviněni z šíření poplašných zpráv, tvrdí, že nám nic nehrozí. Já bych si přál, aby tomu tak bylo, ale Kassandra ve mně říká, že podobně jako ve Francii nebo v Německu i v České republice může dojít k teroristickému útoku.“ Za jedno z pravděpodobných center případného teroristického útoku označil Pražský hrad. V případě velké migrační vlny by se nebránil ani případnému plotu.

Obavy z útoků během červencových dramatických událostí v Evropě totiž opět vzrostly. Šest útoků včetně toho v Nice či Mnichově si vyžádalo takřka stovku mrtvých a přes čtyři sta zraněných.

Nejkrvavější bylo běsnění teroristy Mouhameda Lahouaieje-Bouhlela, který 14. července zabil 84 lidí během oslav Dne osvobození Bastily. Tunisan s trvalým pobytem ve Francii a psychickými problémy vjel dodávkou na promenádu v Nice. Zradikalizoval se nedlouho před útokem, na místě útoku měl křičet Alláhu Akbar. 

Český prezident se obává, že další podobné útoky budou pokračovat. „Modus operandi teroristů je zabít co nejvíce nevinných civilních osob. Teď si vymysleli novou zbraň, kamion v Nice. No a zase, kdyby tam byl člověk, který toho řidiče zastřelí, tak by tolik obětí nebylo. Byla tam hlídka dvou městských strážníků, která umožnila tomu zmrzlináři beztrestný vjezd na to korzo. To je málo,“ poznamenal k tomu Zeman, který podporuje ozbrojování Čechů proti teroristům.

Zeman: Nikdy nezabráníte tomu, že se někdo zblázní

Do souvislosti s radikálním islámem jsou dávány i následné útoky v Německu, kdy se oba útočníci přihlásil i k Islámskému státu. U bavorského Würzburgu napadl frustrovaný uprchlík z Afghánistánu (†17) sekerou a nožem cestující ve vlaku, pět z nich zranil, dva vážně. Němce vyděsila i exploze bomby na hudebním festivalu v Ansbachu, kde útočil Syřan, který nedostal azyl. Odpálil se a zranil 15 lidí.

Pro změnu mačetou zabil svou těhotnou přítelkyni syrský žadatel o azyl v Reutlingenu. Panika však zachvátila především Mnichov. 9 mrtvých přinesla střelba z 22. července, zemřelo šest dětí. Němec íránského původu (†18) střílel před obchodním centrem Olympia. Spekuluje se, že mohlo jít o čin inspirovaný Andersem Breivikem.

„Nikdy nezabráníte tomu, že se někdo zblázní a že začne vraždit lidi. Ale je něco jiného individuální teror a organizovaný teror, ke kterému vám dává pokyny např. Islámský stát. Ten je daleko nebezpečnější,“ uvedl Zeman. 

Poslední útok se odehrál v kostele v Normandii. Dva ozbrojenci nedaleko Rouenu podřízli krk knězi (†87) přímo v kostele. K činu se přihlásil IS se slovy, že šlo o atak »na země křižácké koalice«, tedy země, které se zapojují do boje proti islamistům v Sýrii a Iráku.

„Zaútočit na církev, zabít kněze, to je hanobení republiky, zasévání strachu. Neboť teroristé nás chtějí rozdělit, postavit proti sobě,“ odsoudil vraždu kněze francouzský prezident Francoise Hollande, který zrušil kvůli incidentu návštěvu Prahy. „Kostel, natož pak bohoslužba nikdy nebyla a není místem pro demonstraci, aktivismus ani jiné násilí,“ uvedl k útoku kardinál Dominik Duka.

Zeman: Zabití kněze pro ně bylo víc než zabití civilisty

„Byl to, bohužel, příklad toho, čemu profesor Piťha, bývalý ministr školství, říká střet mezi náboženstvím života a náboženstvím smrti. Když máte náboženské učení, které vám říká: ′Zabiji-li nevěřícího, dostanu se okamžitě do ráje′, tak se vždycky najde řada fanatiků, kteří toho nevěřícího zabijí,“ poznamenal Zeman.

Zabití kněze dle něj může být dle Zemana pro teroristy v tomto ohledu svým způsobem významnější než zabití civilistů. Zeman uvedl, že namísto kondolenčních telegramů je třeba především zorganizovat účinnou evropskou obranu.

„My jsme se samozřejmě dohodli, že se uvidíme v Riu na zahájení olympiády a předpokládám, že francouzský prezident přijede v blízké budoucnosti do České republiky,“ dodal Zeman ke zrušené návštěvě Hollandea, který dle něj během jejich telefonátu nebyl „ani zlomený, ani odhodlaný“. Zeman upozornil, že Hollande zažil útoků více - včetně ŕedakce Charlie Hebdo a vraždění v klubu Bataclan.

11karel11 ( 1. srpna 2016 11:02 )

Slimáci v Praze Dnes mne zaujal jeden článek zveřejněný v Pravém prostoru, s názvem: Už to začalo a bude hůř! Tento článek popisuje zážitek jedné rodiny při návštěvě Prahy, konkrétně, Staroměstského náměstí. Rodinka si vyjela na výlet do Prahy a chtěla se pokochat krásami historické části Prahy. Při tom byli obtěžováni, uráženi a opliváni mladými muži arabského vzhledu. „Ty zasranej Čechu, zabijeme tě a tvou rodinu nameleme do jídla!“ byla slova na adresu otce, když se chtěl bránit obtěžování a najíždění těchto agresivních cizinců do kočárku jeho ročního syna. Jeden z útočníků mu dokonce třikrát plivl do tváře. Dle vyjádření otce, je to ten, který má na fotografii zdvižený prst. Vzápětí je obklopilo na deset útočníků, hotových zmasakrovat celou rodinu i s dítětem v kočárku. To vše se odehrálo uprostřed hlavního města, pod kamerami policie. Vrcholem všeho bylo, že agresivní útočníci, cizí státní příslušníci vyhrožovali že podají trestní oznámení. Věřím tomu, že pokud ho podají, otec napadené rodiny půjde k soudu a dostane minimálně podmínku, zákaz vstupu do Prahy, vyhazov z práce a trvalou nálepku xenofoba. Toto jsou naše zákony. Islámský stát vysílá do Evropy své bojovníky. Ne všichni jsou vousatí, ne všichni přicházejí jako uprchlíci, ne všichni, hned na potkání, řvou to své Allahu akbar. Mnozí vypadají třeba přesně takto, jako ti na fotce. Nenápadní, uhlazení, prostě jako movití studenti. Co dělají? Zevlují po ulicích, užívají si výhod západní civilizace, kterou chtějí zničit, zkoumají ulice, průchody, podchody, infrastrukturu, zkoušejí provokace a testují náladu a obranyschopnost lidí. Testují, jak se zachovají obyvatelé při napadení, testují naši ochotu bránit bližního, testují podmínky pro invazi, testují možnosti jak co nejlépe rozložit naši obranyschopnost zevnitř testují reakce policie. Podávají zprávy svým druhům za hranicemi a Islámský stát po té ví, jak má řídit invazi do naší země. Jsou to předsunuté vojenské jednotky v civilu a operují na naše

maledivy2016 ( 31. července 2016 19:59 )

KAŽDY MUSLIM je vzorek lidskeho odpadu,slizkeho uchylneho hnusu..Muslim!Arab!Islamista vyznávajíci Šariu,koran od uchyla Allaha a tep louše Mohameda,VŠICHNI JSOU OMYL PŘÍRODY!!!SMRT VŠEM!!!!

mixer ( 31. července 2016 16:40 )

 Kdo asi? Odpověď zná Sralbotˇák,Zadolárek,Kodl,Kalda a další

vlasta1 ( 31. července 2016 16:37 )

Neexistuje mírumilovný muslim. Každý je mírumilovný po dobu než Imam zavelí pak se pozvednou všichni bez rozdílu vzdělání a sociálního postavení.

corsa ( 31. července 2016 13:01 )

K čemu nám je, když budeme vědět, kdo invazi migrantů řídí...Ať je to kdokoliv, tak vystihl dobře slabiny EU. A ta dokazuje každý den, jak se v tom plácá. Merkelová má velký podíl viny svým pozváním a ne že ne. Dala migrantům naději. Viníkům musí dát EU najevo, že jim to neusnadní. Zatím jim to usnadňuje....Západní státy by měly snížit sociální dávky na úroveň nejchudší země EU a počkat, zda vlna opadne. Když ne, tak postavit ploty. Vůbec nechápu, proč se má EU postarat o migranty z muslimských zemí. Proč se nestarají muslimské země, Omán například. Mají nás za blbce, nic víc, nic míň. A my jim jejich zvěrstva budeme křesťansky omlouvat, protože se nestačili integrovat....Brusel a Merkelová mají na rukou krev všech nevinných obětí v Německu a ve Francii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa