Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš odmítl dát vnitru miliardy na boj s terorem. Chovanec: Baron Prášil

Autor: ČTK, sou - 
30. července 2016
16:55

Ministr vnitra Andrej Babiš (ANO) opět kritizoval požadavek svého vládního kolegy Milana Chovance (ČSSD). Ten chce pro svůj resort tři miliardy korun navíc na zvýšení počtu policistů a boj proti terorismu. Podle Babiše by se proti terorismu mělo bojovat přes tajné služby a jejich agenty. Vicepremiér to řekl po sobotním jednání s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech. Chovanec na Twitteru označil Babiše za Barona Prášila, podle něj chce hnutí ANO oslabit policii.

Babiš Zemana o svém postoji informoval, on se k tomu prý příliš nevyjádřil. Vicepremiér už dříve uvedl, že vnitro má ve svém rozpočtu rezervy a že by uvítal, kdyby ministři sociální demokracie uvažovali i o úsporách.

V sobotu znovu připomněl, že ministr vnitra dostal 1,38 miliardy korun na migraci a tyto prostředky podle Babiše čerpá minimálně - využil podle něj jenom 340 milionů korun. Vicepremiér poukázal i na to, že je v resortu vnitra neobsazených asi 2900 míst, z toho 2300 pro policisty.

Babiš a Chovanec už dříve společně řešili u Zemana na Hradě reorganizaci policie. Podívejte se na video:

Video  Chovanec a Babiš řešili u Zemana koaliční krizi kvůli policii.  - Blesk - Václav Lang
Video se připravuje ...

„Já to spíš považuji za takové nějaké populistické prohlášení, protože si nemyslím, že když zvětšíme počet policistů v ulicích, že tím budeme bojovat proti terorismu. Já myslím, že proti terorismu se má bojovat přes rozvědky, přes tajné služby, infiltrací do prostředí, kde teoreticky by mohl vzniknout někdo, který by tady chtěl páchat teroristické činy. Ty komunity jsou známé,“ prohlásil Babiš.

Video  Zeman tiskovka, policie  - Blesk TV
Video se připravuje ...

O požadavcích ministra vnitra se prý navíc dozvídá z médií. Bezpečnost je podle Babiše nicméně priorita a je podle něj potřeba posilovat tajné služby.

„Opravdu budeme vést ohledně terorismu politické boje uvnitř vlády? Snaha oslabit policii je pro ANO zjevně tou největší prioritou!“ rozohnil se na Twitteru ministr Chovanec. Babiše pak počastoval slovy: „Baron Prášil opět v akci: tři miliardy mají jít zejména na technické vybavení, v souladu se schválenou koncepcí proti terorismu.“

Bezpečnostní situace v Evropě bude tématem i pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. Dívejte se v neděli od 11:00 na tv.blesk.cz na rozhovor Miloše Zemana s moderátorem Davidem Vaníčkem.

gabreta ( 1. září 2016 17:34 )

Magor je tak akorát Chovanec, kterej na zakázku rozprášil fungující útvary policie! Měl by sis srovnat v hlavě, proti čemu chce Chovanec bojovat!

spitfajr ( 31. července 2016 08:00 )

Na boj s terorem..???!!!Opravdu...??!!A kolikpakže bylo u nás spácháno v tomto roce teroristických útoků,a v minulém,a předminulém- Desítky, nebo snad stovky ,nebo víc??!! Proč Chovanec potřebu peněz nezdůvodňuje bojem proti pouliční kriminalitě,prevenci dopr. nehod,tr. činnosti Šmejdů,tunelování,prevenci nehod na železničních přejezdech... Terorizmu a boje s ním mají politici každý den minimálně stokrát v "ústech" ,stalo se velkou módou a politici s ním zacházejí jak s houskou v krámě.

1pravda1 ( 31. července 2016 00:05 )

Přesně tak, Chovanec neví, kde na ministerstvu má 4,7 miliardy!!! korun a ani nevyčíslil, kolik bude stát ta dementní reorganizace policie, kvůli které je i vyšetřovací komise ale má odvahu jako správný socan stát s nataženou rukou a už zapomněl, že velmi nedávno mu Babiš dal 1,37 miliardy, a ještě mu z toho miliarda zbývá. Ten Chovanec začíná připomínat v hospodaření s penězmi Vondru z ODS, nic nevím, a kde jsou peníze za ozvučení nevím.....my víme, nacpal je Promopru a ani neví, za co vlastně.

nezadat1 ( 30. července 2016 23:48 )

Ať deb+il vrátí těch 5 miliard co rozkradl na co mu přišla finanční kontrola a bude mít i na zvýšení platu buze+rant.Na Babišově místě bych se nad tou sprosťárnou neudržel a tu jeho bl+bou hlavu bych mu omlátil o futra.Bl+bější už by nebyl,dosáhl samého dna.

1pravda1 ( 30. července 2016 23:19 )

Pučista Chovanec, co místo reformy policie udělal spolu s Tuhým, policejním prezidentem, co neumí ani dodržovat pravidla silničního provozu a jezdí jako prase, deformu ÚOOZ!!! a to od 1.7. a ani státní zástupci o tom nevěděli. Že ČSSD je rozdává a natahuje ruku je známé, oni totiž si myslí, že voliče uplatí, aby zapomněli na NEPŘIPRAVENOU A UTAJOVANOU PRÝ REORGANIZACI policie a promigrační politiku ČSSD. Není špatný ten, kdo na svinstvo upozorní ale ten, kdo ho podepíše a to je Chovanec. CHCE TŘI MILIARDY A VĚŘÍM TOMU, ŽE TO NEMÁ ANI HOZENÉ NA PAPIER STEJNĚ TAK JAKO DEFORMU POLICIE.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa