Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodci mají dostat 1200 korun navíc. Sobotka nechce šetřit ani na bezpečnosti

Premiér Bohuslav Sobotka a ministři Milan Chovanec a Jan Mládek na bilanční tiskové konferenci ČSSD
Premiér Bohuslav Sobotka a ministři Milan Chovanec a Jan Mládek na bilanční tiskové konferenci ČSSD  (Autor: ČTK/Michal Krumphanzl)
Autor: val - 
29. července 2016
10:30

Bezpečnost je klíčovou prioritou vlády, na které se nesmí šetřit, prohlásil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Zmínil to na páteční tiskové konferenci ministrů ČSSD k prioritám svých resortů. Posílení oblasti bezpečnosti je podle něj podmínkou ke schválení návrhu státního rozpočtu na rok 2017. Přidáno mají dostat také důchodci – 1200 korun.

„Klíčovou prioritou je bezpečnost. Všichni víme, co se děje v okolním světě. Požadujeme, aby policie, armáda, hasiči, bezpečnostní služby měli dostatek finančních prostředků na to, aby mohlo dojít k avizovanému posilování počtu policistů, hasičů a vojáků,“ prohlásil Sobotka na bilanční tiskové konferenci.

Páteční bilanční tisková konference ČSSD. Zleva ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier, premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně školství Kateřina Valachová, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a náměstkyně ministra zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová. Páteční bilanční tisková konference ČSSD. Zleva ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier, premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně školství Kateřina Valachová, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a náměstkyně ministra zdravotnictví a místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová. | ČTK/Michal Krumphanzl

„Požadujeme, aby byl dostatek finančních prostředků na plánovaná protiteroristická opatření, na dostatečné zajištění bezpečnosti obyvatel ČR. Na této oblasti by vláda v žádném případě neměla šetřit a je to jedna z podmínek, kterou má sociální demokracie pro to, aby mohla ve vládě návrh zákona o státním rozpočtu podpořit,“ dodal.

Otázku zvýšení bezpečnosti v souvislosti s novými hrozbami si jako prioritu vetknul i ministr vnitra Milan Chovanec. „Každá koruna vložená do bezpečnosti se nám v budoucnu několikanásobně vrátí,“ poznamenal Chovanec.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek konstatoval, že se zásadním způsobem mění charakter práce diplomacie. Zahraniční politika by se podle něj měla soustředit na stabilizaci blízkovýchodních zemí zasažených válkou, aby tak došlo ke snížení migrace z těchto států. Evropa by měla být soudržná a měly by se stírat rozdíly mezi Západem a Východem.

Podívejte se, co o boji s terorismem řekl Bohuslav Sobotka v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére:

Video  Ptám se, pane premiére 4: Jak nás chce vláda chránit před teroristy?  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Premiér dále poznamenal, že očekává příští rok zvýšení příjmů kvůli zavedení elektronické evidence tržeb a kontrolního hlášení. Zvýšení minimální mzdy se podle něj odrazí v navýšení poptávky. Pokud se bude rozpočet vyvíjet stejně jako v letošním roce, plánuje dát opět důchodcům jednorázový příspěvek 1200 korun.

bodlak ( 17. října 2016 10:42 )

Lépe bych to nenapsal!!Super příspěvek

bodlak ( 17. října 2016 10:13 )

Jedinečná poznámka!!!!

panda82 ( 18. srpna 2016 08:12 )

tak modrý bastarde, běž to zkusit, je ti teplo zté tvoji jakoby práce?

panda82 ( 18. srpna 2016 08:06 )

no bohužel co se vybudovalo, tak takoví SOBOTKOVÉ rozprodali, za porubské byty si Bakala užívá blahobyt ve švýcarech a jiní řteba na Floridě, NH má ind,

panda82 ( 18. srpna 2016 07:59 )

ó bože jak malomocný mozek nosíš v hlavě rego, řekni to svoji babičce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa