Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vesecká končí v ERÚ: Její plat prý způsobil státu víc než milionovou škodu

Autor: tmp - 
28. července 2016
17:35

Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká po necelých dvou letech končí na Energetickém regulačním úřadu ve funkci místopředsedkyně. Do funkce ji tehdy jmenovala jeho šéfka Alena Vitásková, která je kvůli tomu obžalovaná z trestného činu porušení povinnosti při správě majetku a zneužití pravomoci. Informoval web E15.cz.

 O skončení služebního poměru požádala k 1. září letošního roku,“ řekl deníku E15 mluvčí mluvčí úřadu Michal Kebort. Ve funkci místopředsedkyně tak nevydržela ani dva roky. Jmenovala ji šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková. Loni ji kvůli tomu začala vyšetřovat policie. Před půl rokem ji pak státní zástupce obžaloval z trestného činu porušení povinnosti při správě majetku a zneužití pravomoci.

Bývalá nejvyšší státní zástupkyně podle obvinění nesplňovala potřebné zákonné požadavky pro výkon funkce místopředsedkyně. Státu tak měla vzniknout škoda více než milion korun, který dostala Vesecká jakožto plat. Vitásková obvinění odmítá a žalobu napadla dokonce u Ústavního soudu. Tam ale neuspěla.

Další podrobnosti čtěte ZDE.

havran2 ( 28. července 2016 20:22 )

Ty peníze by měla okamžitě vrátit a nejen ona ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa