Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Británii přebírá Mayová. A statisíce lidí chtějí po brexitu do Německa

Autor: ČTK, mb - 
13. července 2016
11:40

Statisíce Britů chtějí po brexitu opustit svou zemi a pracovat v Evropské unii. Ve středu to napsal německý deník Die Welt s odvoláním na průzkum společnosti StepStone, která se specializuje na zprostředkování pracovních nabídek. Lidé, kteří plánují odchod z Británie, by podle průzkumu nejčastěji chtěli pracovat v Německu. Výsledky průzkumu přicházejí ve chvíli, kdy má vládu nad zemí převzít dosavadní ministryně vnitra Theresa Mayová (59).

Podle průzkumu je už nyní 600 tisíc Britů rozhodnuto, že ve své kariéře budou pokračovat v některé ze zemí EU poté, co Británie blok opustí. Mezi hlavní důvody jejich rozhodnutí patří očekávaná recese britské ekonomiky a oslabení libry po brexitu i nejistota ohledně toho, jak budou vypadat vztahy Londýna s Unií.

Britové jsou podle průzkumu také přesvědčeni, že brexit nepomůže jejich kariéře. Negativní dopady očekává 40 procent dotázaných, podle 42 procent nedojde k žádné změně. Jen 16 procent Britů si myslí, že jim odchod z Unie profesně pomůže.

Mezi lidmi, kteří se chtějí za prací přesunout z Británie do některé z unijních zemí, je nejoblíbenější destinací Německo. Tuto zemi jako vhodné místo pro budoucí zaměstnání označuje 44 procent dotázaných. Podle společnosti StepStone by příchod Britů mohl zmírnit nedostatek vysoce kvalifikovaných zaměstnanců, se kterým se potýká německá ekonomika, jež nyní prochází vrcholnou fází konjunktury.

Británie se dostala po referendu, ve kterém se občané rozhodli pro odchod ze země, do politické krize. Nejhlasitější zastánci odchodu Británie z EU exstarosta Londýna Boris Johnson (52) a předseda protievropské strany UKIP Nigel Farage (52) prakticky ihned po všelidovém hlasování rezignovali. Johnson oznámil, že se nebude ucházet o post premiéra a Farage odstoupil z vedení strany, protože „dosáhl všeho, co chtěl.“ Britský tisk je následně označil za „zbabělce a zrádce.“

Ve středu dosavadní premiér David Cameron (49) oficiálně předá funkci Therese Mayové, která byla od května 2010 ministryní vnitra. Mayová byla pro členství v EU, ale držela se stranou kampaně. Nyní opakovaně prohlásila, že výsledek plebiscitu je jasný a že brexit je nevyhnutelný. Rovněž odmítla výzvy k uspořádání nového referenda.

ČTĚTE VÍCE: Vše o brexitu

sandranade12 ( 13. července 2016 12:38 )

 Dobrý den, pane / Vážená paní, Jsem Sandra Kelly Musculler tajemník kabinetu o půjčování peněz mezi zvláště. Musíte půjčování peněz mezi jednotlivci vyrovnat se s finančními potížemi, aby konečně prolomit patovou situaci, která způsobí bankám. Paní sandrana firma je schopna provést úvěr na částku, kterou potřebujete a s podmínkami, které vám usnadní život. Po splatnosti 5 let do 25 let v poměru 2% ročně nabízíme 10.000 € k € 5.000.000. Můžete mne kontaktovat: sandrana_credito@hotmail.com děkuji

gabreta ( 13. července 2016 12:35 )

Německý deník Die Welt samozřejmě nedodá, že těch 600 tisíc co chtějí odejít do Německa, je opálených a fousatých! V Anglii jim totiž přestává pšenka kvést a budou tam mít čím dál tím větší problémy! Zato Skopčáci je vítají s otevřenou náručí!

hukrates ( 13. července 2016 12:34 )

No na rozdíl o týhle paní má aspoň trvalou důvěru obyvatelstva mezi 40 a 60%... tahle babča to bude mít teď dost těžký...

1pepan ( 13. července 2016 12:17 )

Neblbněte Angláni, přeci nechcete brát práci vzdělaným muslimům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa