Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo má větší důvěru než Zeman? Gazdík prozradil autora tajemných billboardů

Autor: val - 
11. července 2016
14:39

Několik týdnů mohli lidé potkávat u silnic tajemné billboardy s nápisem: Kdo má větší důvěru než Miloš Zeman? Nebylo ale jasné, kdo za akcí stojí. Nyní se potvrdily některé domněnky, autorem je hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Správně si tipnul například hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

V pondělí odtajnil autorství kampaně předseda STAN Petr Gazdík. „Billboardy s textem ‚Kdo má větší důvěru než Miloš Zeman?'‘‘ jsou kampaní STAN. Podle průzkumů CVVM lidé nejvíce důvěřují právě starostům,“ uvedl Gazdík na Twitteru.

Redakce Blesku se před týdnem snažila autora vypátrat, ale marně. Potvrdila se však tehdejší domněnka Jiřího Ovčáčka. „Důvod? V průzkumech veřejného mínění se dlouhodobě na prvních místech umisťují obecní zastupitelstva, což lze při zapojení fantazie volně interpretovat jako starostové,“ nastínil pro Blesk.cz. Hnutí se ale k jeho hypotéze odmítalo vyjádřit.

Poutače se mezitím staly terčem vtipálků. Pod dotaz, kdo má větší dvěru než Zeman, například psali, že Brouk Pytlík nebo Baron Prášil.

Kdo je autorem? Už je jasno. Kdo je autorem? Už je jasno. | Facebook - Kateřina Nepustilová

Podle serveru Aktuálně.cz začne hnutí v úterý billboardy přelepovat fotografiemi s Danou Drábovou, šéfkou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a hlavní tváří kampaně Starostů do podzimních voleb. Drábová za ně bude kandidovat do středočeského krajského zastupitelstva. S nápadem s billboardy přišel podle serveru europoslanec za STAN a Stanislav Polčák.

salto ( 12. července 2016 08:55 )

Doufám že v naší právní a demoGratické společnosti STAN platí Zemanovi za užití jeho jména

cestr ( 11. července 2016 19:59 )

Dokonce by mě zajímaly jejich fotky u profilů. Tím urputenstvím nemám jejich člověčí představy k nim ani výrazy vybájené do sympatie

super ( 11. července 2016 17:43 )

Senátor Valenta si loni mimo politiku vydělal 338 miliónů

cestr ( 11. července 2016 17:22 )

mrdnikateI a mescaIn dtto, jděte dopr..le.

cestr ( 11. července 2016 17:20 )

bohatymrdnikateI aháááááááááááááááááááááááááá!!!!uchechtanec klon! To si trhněte všichni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa