Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kdo má větší důvěru než Zeman? táží se billboardy. Recesisté: I baron Prášil

Autor: všm - 
4. července 2016
19:21

České cesty nedávno orámovaly billboardy s nápisem „Kdo má větší důvěru než Miloš Zeman?“. Objevily se například na dálnici D10 či D5 či na silnicích na Benešovsku. Kdo za nimi stojí, není zatím známo. Ihned ovšem zapracovala lidová tvořivost a ke sloganům přibyly odpovědi jako „baron Prášil“ či „Brouk Pytlík“.

Billboardové plochy patří firmě Czech outdoor, která náleží do skupiny Bigmedia premium outdoor. Mluvčí společnosti uvedl, že o ceně ani zadavateli podrobnosti sdělovat nesmí. „Bohužel jakékoliv informace o našich klientech a jejich kampaních není možné sdělovat,“ popsal pro Blesk.cz Michal Tichý.  

Lze tak pouze spekulovat, zda se jedná o první vlaštovku prezidentského klání, či nikoliv. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že zadavatele kampaně nezná. Má ale prý svůj nepotvrzený tip. „Podle mého názoru může jít o kampaň hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro krajské volby. Důvod? V průzkumech veřejného mínění se dlouhodobě na prvních místech umisťují obecní zastupitelstva, což lze při zapojení fantazie volně interpretovat jako starostové,“ nastínil pro Blesk.cz. Pokud tomu tak není, tak se prý Ovčáček předem hnutí omlouvá. 

Zástupce STAN Karel Kreml odmítl pro Blesk.cz vyjádření hradního mluvčího i billboardy samotné jakkoliv komentovat. Hypotézu tak nepotvrdil, ale rozhodně ani nevyvrátil.

Ať již s nápadem přišel kdokoliv, nahrál tím do noty českým „vtipálkům“. Ti neváhali a reklamní plochu popsali odpověďmi na onu otázku „Kdo má větší důvěru než Miloš Zeman?“. Na plakátech se tak objevily reakce typu „Brouk Pytlík“, „Glum“ či „baron Prášil“. 

soda ( 6. července 2016 23:51 )

zdenekk....clovek zasne, co ta vase prazdna palice dovede vyprodukovat

soda ( 6. července 2016 23:45 )

zdenekk...jeste vetsi blbec nez jsme si mysleli, to je videt i na gramatice

soda ( 6. července 2016 23:41 )

soda ( 6. července 2016 23:38 )

staci se podivat na mapu, kde jsou vyznacena mista, kde jsou okupanti Ruska a kde USA a neni treba vymyslet nesmysly a kecat blaboly a clovek nemusi byt priznivcem ani jedněch, chce to jen soudny pohled

ridic ( 6. července 2016 23:25 )

vystiznejsi by bylo...kdo je vetsi dement nez ja zdenekk..odpoved zni nikdo!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa