Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Nechceme žlutou řepku ani autobusy.“ Chovanec „děkoval“ Jančurovi za antikampaň

Autor: ČTK - 
19. června 2016
17:52

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) si prý „velmi váží toho, že mu podnikatel Radim Jančura poskytl před volbami zdarma plochu na svých autobusech“. Řekl to na videu, které v sobotu zveřejnil na Twitteru v reakci na Jančurovu kampaň. V té podnikatel desítky svých autobusů nechal polepit velkou fotografií Chovance a zveřejnil na nich i jeho telefonní číslo spolu s číslem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) s výzvou, aby jim lidé slušně napsali, co si myslí o reorganizaci policie.

Vážený a milý pane Jančuro. Když jste před téměř třemi lety poskytl zdarma reklamní plochy na svých žlutých autobusech dalšímu miliardáři, panu Andreji Babišovi, netušil jsem, že se stejné cti letos dostane i mně,“ uvedl Chovanec. „Děkuji. Lidi mám rád a jejich názory si velmi rád přečtu,“ podotkl ke zveřejnění svého telefonního čísla.

„Já mám právo zveřejňovat svůj názor na něj, on (Chovanec) má právo zveřejňovat svůj názor,“ reagoval Jančura.

Sprosté SMS od Jančury?

V další části videa ministr vnitra mluvil o společných rysech Jančurova a Babišova podnikání a chování. „Když si vzpomenu na ty sprosťárny na koaličních radách nebo Bezpečnostní radě státu anebo na esemesky, které jste mi před několika dny posílal, tak je to jasné. Ze mě prostě miliardář nikdy nebude,“ uvedl Chovanec. Dodal, že z něj bude snad jen „slušný politik z Plzně“.

Po zhlédnutí videa Jančura doplnil, že pochybuje právě o tom, že Chovanec je „slušným a chudým“ politikem. Připomněl, že Chovanec absolvoval práva v Plzni. Rychlost studia v minulosti vyvolala pochybnosti o jeho regulérnosti. Chovanec se rozhodl, že bakalářský titul z Plzně nebude používat.

„Nechci návrat ke žluté policii“

„Odkud já ten příběh znám. No asi z koalice,“ řekl Chovanec k tomu, že Jančura podle něj před lety říkal, že chce podnikat bez dotací, a dnes si o něm čte, že se o dotace uchází, a dokonce na nich vydělává.

S poukazem na Jančurovy žluté autobusy a vlaky a lány žluté řepky, která roste i pro Babišovy dotace, odmítl návrat „žluté policie“. Stál přitom vedle policejního auta předlistopadové Veřejné bezpečnosti. „My nechceme žlutý svět, my chceme svět barevný,“ dodal. Video uzavřela fotografie, na níž si Jančura potřásá rukou se šéfem slovenské krajně pravicové strany Marianem Kotlebou

Na zadní části některých Jančurových autobusů je vedle Chovancovy fotografie nápis Langer II., který odkazuje k dřívějšímu ministru vnitra za ODS Ivanu Langerovi, u něhož se hovořilo o propojení s organizovaným zločinem, a heslo „ČSSD ve stopách ODS“. Jančura uvedl, že kampaň má podpořit šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachtu, který s reorganizací nesouhlasí a na protest proti ní rezignoval. Podle Jančury v kampani nejde o podporu jakékoli politické strany.

Reforma policie, jejíž součástí je převedení ÚOOZ a protikorupčního útvaru pod jedno vedení, vyvolala roztržku ve vládní koalici. Vicepremiér Babiš varoval před tím, že ANO zřejmě vypoví koaliční smlouvu, pokud Chovanec změny podepíše. Po Chovancově podpisu policejní reorganizace ANO začalo prosazovat jednání o zpřesnění koaliční dohody a chce s ním počkat na návrat premiéra ze zahraničí.

ČTĚTE VÍCE: Vše o krizi kolem reorganizace policie

ruprecht286 ( 20. června 2016 13:12 )

Jančura má pravdu.. Chovanec a Tuhý jsou řízený zájmy ČSSD v čele se zbabělým Sobotkou. Vítr ale fouká hlavně z Hradu od Miloše Zemana a jeho kamaráda exprezidenta Václava Klause !! Jejich věrní grázlové se tuží, aby ve "zreorganizované policii" byl následný "únik informací" vybraným členům zastřešujícího nového MANAGEMENTU POLICIE co NEJJEDNODUŠŠÍ !!!!!!!!

ellenic ( 20. června 2016 08:12 )

Jančura má pravdu a Chovanec jen kope kolem sebe . Proč nepoužívá Chovanec svůj titul Bc., protože má pochybnosti o svém vzdělání z Plzně ? Něco na tom bude, plzeňská práva mají za sebe i další vysokoškoláci, ale asi ne vždy to bylo v rámci slušnosti a řádně a plně absolvovaného studia. Mně žluté autobusy nevadí, naopak, užívám si cestování na úrovni a za dobrou cenu . Jančura má u mne .

babamotorkarka ( 20. června 2016 00:28 )

Pavel Branka, Portsmouth:Podrazak a zradce Chovanec je jen dalsim trapnym omylem ceske politicke sceny. Vsehoschopny krivak na postu ministra vnitra. Cesi maji,co si zaslouzi. Vubec bych se nedivil, kdyby byl pristim premierem ten arcilotr Kalousek. Tak vzhuru k volbam, koalice je tradicne rozesjana...politicka zumpa opet nezklamala. Jiří Tým, Plzeň Nová:Hospoda Nevolit podrazáky,Milane,ale co mohou ještě do dalších voleb napáchat zla, viz Klausova amnastie, církevní restituce a podobná svinstva. Vědět, na koho se protikorupční policie chystá a o co jde, to je dobrý kšeft pro podrazáka Chovance z Plzně. Česká antibabišovská prochovancovská TV se vyznamenává. Pavel Strych, Louny: Zrádce zrádců Chovanec má jistě důvod,aby rychlokvašný titul z plz.VŠ nepoužíval,při jeho rychlostudiích to asi "smrdělo". Babiš+Jančura nikdy nikoho nezradili jako kariérista Chovanec! Jaromír Zapp, Olomouc … Babiš je to nejmenší zlo. Je bohatý a proto nemusí rozkrádat republiku….Chovanec je typický představitel pozůstatku kádrové politiky, nevzdělaný (vzdělání získal v Plzni podvodným rychlokursem) a všehoschopný. Nejdříve se podílel na pokusu o svržení Sobotky (omlouvám se, ale to mělo vyjít). Když se mu zdálo, že by to nemuselo vyjít, podrazil Haška. Je to Sobotkův pes, není pro něj problém učinit cokoliv, aby jej páníček(Sobotka)podaroval pamlskem. Od Sobotky fouká vítr, neboť policejní útvar, který neovládají a nevědí, co řeší, je jim velmi nebezpečný. Tak proč jej nezrušit ? Luboš Meszner, Praha:Chovanče,dobře děláš,stejně jako kolega Diensbier či Zaorálek. Každé vaše vystoupení je dalším hřebíkem do rakve socanů. Milan Kadlečík, Ostravaíky lidem jako CHovanec nebo Sobotka se stává z ČSSD nevolitelná strana. Jiří Mach, Praha:Neuvěřitelné jak takový haj*l podvodnický má tu drzost se ještě veřejně producírovat. Chovanče,zalez a nevylejzej,podvodníku. By se jeden poblil, kdo všechno se může stát prezidentem nebo ministrem.

mixer ( 19. června 2016 23:32 )

 "Nechceme žlutou řepku" Tak si vychovej někoho,kdo ji přetře třeba na všechny barvy a jahody na černo.Kuwa,jaký my a naše (naše ministerstva/sralbotka).

aaobcanka ( 19. června 2016 22:41 )

Eva Zavacká, Ostrava Zaráží mne věta, že pan Chovanec titul získaný z Plzně podivným způsobem, nepoužívá. Podstata je, že vůbec tento titul takto získal. Tím už je pro mne jeho osoba zdiskreditovaná a nechápu, jak vůbec může působit ve vrcholové politice. Buď ho obhájím a nebo jdu od válu. A jinak. Pokud by to nebylo vše na úkor nás občanů a pokud by tahle fraška nebyla placena z našich daní, tak se směji. Je to ostuda a stydím se za naše politiky. Za celou vládu. Chovají se jak malé rozežrané děcky na pískovišti. Vladimír Sochací, Turnov Pane Chovanec,kolik lidí jste v Plzni natáhl když jste prodával zkaženou zeleninu?Jo jo Vančura byl lepší a to se nezapomíná.Vy jste pouze podrazák a tím i zustanete. Petr Stibor, Praha Pane Jančuro, brawooooooo...! Jen bych se nedivil,kdyby vás za tyhle plakáty, policajti zabásli a hodili do diry.Tady zavírají za tykadla (soudkyně manželka Langera),ale za tzv. tunely ne (Rittig,Bém,Janoušek,Nagyová+Nečas,Topolánek+Dalák,Langer atd.). Milan Mrákota, Liberec 15 : Chovanec je liška, obrací kabáty, ale podpisem na reorganizaci policie to totálně poďál. Milan Jaroš, Prostředni Bečva Jančura je borec, pěkně nazdobil své autobusy to se cení.Chovancovu zkorumpovanu policii tady nechceme !!!!! Jaroslav Křižka, Březolupy Jak umírající kobyla,ta také kolem sebe kope. ČSSD - strana bez koruny, dluhy a těch kostlivců ve skříni, tak se nedivme,že dělá šachy v policii. A nevychovanec - ten v tom umí chodit. „Politik, který za devět měsíců získal titul na plzeňských právech a který má blízko ke Škodě Transportation a k Martinu Romanovi, by se neměl označovat za slušného a chudého politika,“ uvedl v reakci na dnes zveřejněné Chovancovo video Jančura. Alois Kapsia, Třinec Práva v Plzni získalo mnoho politiku za podivných okolností ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa