Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman se vloží do vládních problémů: Policii bude řešit s Chovancem i Babišem

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman  (Autor: Foto: Robert Klejch)
Autor: bru/ČTK - 
13. června 2016
07:39

Prezident Miloš Zeman dnes na zámku v Lánech přijme aktéry současného sporu o reorganizaci policejních složek, která vyvolala ostré hádky ve vládní koalici, napětí v policejním sboru i mezi žalobci. Zatím je potvrzeno, že za prezidentem přijede ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO), případné další účastníky Hrad neoznámil.

Zeman řekl, že nejdříve si chce vyslechnout názory znesvářených stran a pak se teprve k problému vyjádřit. Nehodlá se prý vměšovat do hádek mezi koaličními partnery. Již minulý týden hovořil o chystaných změnách v policejní struktuře s policejním prezidentem Tomášem Tuhým.

Chovanec podporuje záměr policejního vedení, aby se protikorupční útvar a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) sloučily v Národní centrále boje proti organizovanému zločinu. Naopak Babiš plán kritizuje jako nepřipravený a vedený snahou odstranit šéfa ÚOOZ Roberta Šlachtu, který v pátek rezignoval a oznámil odchod do civilu.

Pokud Chovanec podepíše reorganizaci po úterním jednání Bezpečnostní rady státu, tedy ještě před středečním dohodovacím řízením koalice, měl by ministr vnitra odstoupit, tvrdí Babiš. Současnou vládu ale ANO i přes nynější vzájemné útoky opustit nemíní.

Čtěte víc: Vše o sporech ve vládě i celé reorganizaci policie najdete ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pinia ( 13. června 2016 17:17 )

Cinkali jsme klíči na Václaváku v r.1989, volili jsme po revoluci OF, pak ODS, později ČSSD/KDU/TOP, poté jen ČSSD a dosud, ale změníme to na ANO, Okamuru apod. Valorizaci důchodů ODS + TOP zcela stoply, tak na to nezapomeňte u voleb. Kdyby se jinak docela schopný Bohouš Sobotka nenalepil na rychlostudenta plz. práv, Milana Chovance (a ten, kdyby nelhal, tak by nevadil, má aspoň regulérní SŠ), tak by i policii zřejmě obsadil kvalitními VŠ či SŠ, ale originál vystudovanými, tj. počínaje jedničkami a dvojkami na vysvědčení ze ZŠ s následným studiem SŠ, VŠ. Neobsazujte vedoucí místa na PČR (vč. místa komisařů) původně jen vyučenými lidmi a poté dálkaři, jimž se maturita či diplom VŠ dává za docházku ! Inteligenci, logické, analytické a kompatibilní myšlení vyučený člověk na škole nezíská. Jako např. Michal Murín, šéf GIBS, jenž je údajně původně pouze vyučený. Jinak se klaníme dobrým řemeslníkům, dělníkům apod.Jak potom asi vyučení, tj. čtyřkaři (v lepším případě trojkaři) ze ZŠ mohou řídit jakýkoliv útvar ? Josef L., Chicago: Nejlepsi by bylo, kdyby volby vyhrali komuniste. Ti by tu sebranku zlodeju a poskoku Merkelové potrestali. Co to mele Belobradek, vetsina lidi stoji za Babisem, nez za Belobradkem a Sobotkou, lidovci vzdycky byli rozvraceci republiky a konfidenti s Nemci ! Kdyz to padne, tak by mel vladu prevzit Babis. CSSD a KDU se schovavaji za Babisovy uspechy a tomu podkopavaji cestu. Kdyz nebude korupce a zlodejny ,tak Babis by CR postavil zpet na místo, kam v Evrope a svete patri - zaprodanci a zlodeji ji dostali mezi zeme 3.sveta, zivotni uroven nasich lidi je nezajima ,staraji se o svou a buduji zivotni uroven Nemcum - zacal to Kalousek a Svarcik a dnes v tom CSSD pokracuje s pomoci Lidovcu a podporou TOP ! Skoda, ze Okamura ma malou podporu lidi,byl by dobry premier,president. Meli by vyhrat volby komunisti a ti by to vycistili a se zlodeji by zatočili. Jiří N., Čelákovice : Had na 6 = KDU-ČSL.

pinia ( 13. června 2016 16:53 )

Vivat Mgr.Šlachta, JUDr.Bradáčová, JUDr.M.Benešová - která 1.z politicko-policejně-justičních zbabělců řekla v TV (asi před 20 lety), že je v ČR v podstatě tzv. politicko-policejně-justiční mafie. Lidé, kteří se nesetkali s vyšetřováním u zejména pražské kriminálky, neví, co se v ČR děje (oblastní kriminalisté se od mnoha bezpáteřních pražských kriminalistů fofrem učí). Je to prakticky vždy o domluvě se znalci (posudky na objednávku), se st.zástupci (SZ) a poté se soudci ve prospěch silnější strany ! Tj. té strany, které se bojí kriminalista, SZ a soudce. Uvědomte se, že původně jen vyučený kriminalista, tj. čtyřkař ze ZŠ, sotva něco vyřeší a natož čestně. Tzn. kriminalista + OSZ/MSZ + soudce zmanipulují důkazy tak, aby výsledek vyšel ve prospěch té strany, která má větší moc a peníze. Proč zvyšujeme mzdy kriminalistům ? V ČR zůstanou mnozí tací, jací pracovali za socialismu, tj. původně pouze vyučení, tzv. hlupáci a intrikáni. A od těch se dalších x generací naučilo křivárny a manipulaci s důkazy. Kdy se najde odvážnější a spíše žena (neboť jak vidno, ženy Dr.Benešová a po ní Dr.Bradáčová jsou hybatelkami české "mafie"), abychom svrhli pražskou tzv. policejně-justičně-politickou mafii ? Proč asi Bradáčová spolupracuje se Šlachtou ? Proto, jelikož jiní v tom téměř jistém policejně-justičním spolku desítky let tzv. jeli a nic neudělali ! Šlachta maká jako Babiš. Koho chtějí politici a lobbisté odstranit ? Šlachtu a Babiše.

ninga ( 13. června 2016 12:36 )

Kdo věří Milošovi je tele z jetele.

ninga ( 13. června 2016 11:02 )

Miloš by rád ovlivňoval všechno, včetně systému, který lidi stíhá a trestá. Že to není v jeho kompetenci? To je mu úplně fuk. Ale dělá mu to těžkou hlavu. Chovanec je jeho dávný spojenec, který se ale tak trochu nepovedl, protože prásknul schůzku v Lánech. Naopak nenáviděný Sobotka teď vypadá nadějně - ve věci Šlachta kope i za oposmluvní ODS a spřátelené kmotry. A Babiš, doteď kamarad, naopak zklamal, a je třeba ho poučit z krizového vývoje. Nezáviděníhodná situace pro Milouše.

oldedek ( 13. června 2016 10:53 )

Už je mi víc jasné proč "pan" Chovanec rozhoduje rychle, důmyslně, propracovaně, promyšleně... Absolvoval Západočeskou univerzitu v Plzni, na právnické fakultě, kterou absolvoval během 9 měsíců ... Tak jaképak velké rozmýšlení - Tuhý trus řekl, že je ta policejní rošáda dobrá, nó a tak je dobrá a fertik, nezdržujte - podepisuji ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa