Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhozené zaměstnance ČSSD teď živí stát, uchytili se u ministrů

Autor: val - 
6. června 2016
09:29

Kvůli prohranému soudu musí sociální demokraté hodně utáhnout opasky, a tak mimo jiné dostali vyhazov i někteří zaměstnanci ČSSD. Strana je ale nenechala jen tak na pospas. Jak informují Hospodářské noviny (HN), řada z nich prý našla místo u spřízněných ministrů nebo poslanců.

ČSSD musí kvůli sporu s advokátem Zdeňkem Altnerem zaplatit 337 milionů korun, kvůli čemuž strana schválila mimo jiné propuštění 22 lidí – polovina už sídlo strany, Lidový dům, opustila. Část z nich nyní přešla do státní správy.

Jedná se například o tři bývalé zaměstnance tiskového oddělení ČSSD. Někdejší PR asistent Radek Vráblík podle HN přešel do kabinetu ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD), kde obsadil nově vytvořené místo referenta. Tajemník rezortu Jindřich Fryč ale tvrdí: „Kancelář ministra v podstatě neexistovala a byla nově koncipována a proběhlo její nezbytné personální doplnění. Po celý rok se stav průběžně a trvale doplňuje.“

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka přesuny zaměstnanců hájí. Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka přesuny zaměstnanců hájí. | Archiv Blesku

Podobně do Národního institutu pro další vzdělávání nastoupil Lukáš Pfauser, další z dřívějších mediálních pracovníků strany. Někdejší mluvčí Eva Gregorová zase napřed měsíc coby tajemnice na ministerstvu zdravotnictví pomáhala náměstkyni Lence Tesce Arnoštové, která je místopředsedkyní ČSSD, potom odešla pracovat k europoslanci za ČSSD Pavlu Pocovi.

Premiér Bohuslav Sobotka ale pro HN odmítl, že by se jednalo o trafiky. „V demokratické společnosti je obvyklé, že si ministři berou na úřad úzký okruh spolupracovníků, které znají a kteří vytvářejí jejich nejbližší zázemí. Zpravidla je znají ze své politické činnosti,“ uvedl.

buban ( 6. června 2016 18:25 )

Trafiky byly, jsou a budou. Dovolte otázku-koho volíte Vy? Nebo k volbám nechodíte a potom jen planě nadáváte?

buban ( 6. června 2016 17:58 )

Nechápu tento rozruch stran několika příživníků u ČSSD. To jako žádná jiná strana, z těch na předních volených místech, nezaměstnává nýmandy, kteří se nehodí ani na vaření kávy?

hejhej ( 6. června 2016 17:46 )

Sobotka s tou stranou kritizoval trafiky a sám je rozjíždí ve velkém. Pokud se vyhození zaměstnanci uchytili u ministrů, nic proti tomu, pokud si je bude každý ministr platit ze svého a ne okrádat daňové poplatníky. Už ať jsou volby a zlodějské strany TOP09, ODS , KDUČSL a ČSSD by měli zmizet v politickém propadlišti. Je to zbožné přání, zase se ale najdou nějací , těm stranám oddaní, co je budou volit, bohužel.

rumrum ( 6. června 2016 12:55 )

rumrum ( 6. června 2016 12:52 )

si se asi trochu pomát ? ODS vždy snižuje socaní a teď bohužel i pseudo pravičák bureš razantně navyšují

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa