Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sládek plamenně řečnil: Jedinými posluchači byly tři romské znuděné děti

Autor: mts - 
5. června 2016
16:12

Někdejší předseda republikánů Miroslav Sládek se poslední dobou rád účastní protestních akcí. Především těch, které jsou namířeny proti uprchlíkům. O víkendu si ale vystoupení zorganizoval on sám. A zároveň zůstal jeho téměř jediným účastníkem.

Sládek přijel autem na náměstí v Příbrami, vytáhl reproduktor, který začal napájet kabelem vedoucím pod kapotu, zapojil mikrofon a začal plamenně hovořit.

Kolem zrovna procházel Ondřej Lachman, který si Sládka, hovořícího k prázdnému náměstí, vyfotil a fotky zveřejnil na Facebooku s tímto komentářem:  „Tak tohle mě pobavilo. Fašista Sládek plamenně hovoří v Příbrami na náměstí. Kéž by všichni fašisti měli takové publikum.“

Ovšem z fotek je patrné, že přece jen nějaké publikum měl. Opření o opěradlo lavičky a se znuděnými výrazy se na něj dívali tři malí romští chlapci.

Sládek má rád sluníčko

Něco ale určitě Miroslava Sládka potěšilo. Bylo hezky. A to on má rád. Na dubnové demonstraci proti německé kancléřce Angele Merkelové, kam mimochodem dorazilo jen asi 20 lidí, věnoval právě sluníčku úvodní část projevu.

„Vidíte, že počasí nám přeje. Jak by také ne, protože pamětníci si vzpomenou, že když jsme dělali jakékoliv shromáždění nebo mítink, tak bylo vždycky hezké počasí. To je první věc. A druhá věc, víte, že jsem vždycky prohlašoval: Bojovat se má od Velikonoc do Václava. Když je hezky. Takové ty revoluce v mrazu, no k čemu to vede?“ pronesl v dubnu.

„V mrazu se dá dělat tak leda VŘSR nebo něco podobného, ale po Václavovi by se lidé měli rozejít v klidu domů, tam si užívat, načerpat sil a na jaře se zase sejít a pustit se do boje. Ono se to také samozřejmě lépe bojuje, když je hezky. Takže počasí máme domluvené, koneckonců, kdysi jsme prohlašovali, že poručíme větru dešti, už se nám to skoro povedlo, teď ještě odstranit tu vládu, která nám tady vyloženě zaclání. Ale nechtěl jsem takto zostra začínat,“ uvedl svůj projev a poté začal kritizovat kabinet, uprchlíky a další.

Podívejte se na video z tehdejší demonstrace:

Video  Miroslav Sládek opět na scéně: Počasí mě miluje, svítí na mě! Revoluce v mrazu nedělám!  - Pavel Lopušník
Video se připravuje ...

Podívejte se na demonstrace, kterých se poslední dobou Sládek účastnil:

Video se připravuje ...
Další videa