Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konvička pohřbil Blok proti islámu a má nový spolek, prý chce uniknout dluhům

Šéf Bloku proti islámu Martin Konvička
Šéf Bloku proti islámu Martin Konvička  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
28. května 2016
14:38

Celostátní sněm dnes na svém jednání v Praze rozpustil Blok proti islámu. ČTK to sdělil jeho dosavadní předseda Martin Konvička. Později potvrdil, že vznikl spolek Iniciativa Martina Konvičky. Ve volbách chce podpořit vznikající stranu Alternativa pro ČR. Jednání původního BPI už dříve opustila skupina delegátů, která si stěžovala mimo jiné na manipulace při vpouštění na jednání.

Skupina delegátů z několika krajů sněm před rozpuštěním strany opustila. Stěžovala si na "bolševické praktiky", manipulace vedení při vstupu na jednání či svévolné změny delegátů. BPI měla dnes hlasovat o pokračování Martina Konvičky v pozici předsedy a probrat i nedávné vypovězení smlouvy o spolupráci se sněmovní opoziční stranou Úsvit - Národní koalice. Skupina, která jednání opustila, chce ale pokračovat ve spolupráci s Úsvitem v rámci uskupení Blok proti islamizaci.

Vzbouření delegáti považují rozpuštění bloku za součást plánu, kterým se chtějí Konvička a místopředseda Petr Hampl vyhnout placení smluvní pokuty. Na tu má mít nárok sněmovní opoziční strana Úsvit - Národní koalice poté, co s ní blok v dubnu rozvázal spolupráci pro příští volby. Úsvit si podle těchto delegátů nárokuje 9,5 milionu korun. Mluvčí BPI označil tyto delagáty za pučisty.

Úsvit dluhy potvrdil: Konvička jim neuteče, tvrdí Černoch

Úsvit chce po Bloku proti islámu zhruba 9,5 mil., potvrdil poslanec Marek Černoch. Konvička nemůže mít dojem, že se rozpuštěním bloku placení vyhne, řekl.

Konvičkovy bolševické praktiky?

"Už u prezence nevpustili některé delegáty, svévolně vyměnili delegáty za náhradníky. Včera v 18 hodin nepřipustili na sněm delegáty z Libereckého kraje, potkával jsem lidi, které jsem neviděl už léta," řekl k rozhodnutí skupiny místopředseda pražské divize BPI Radek Nováček. Sjezd podle něj připomínal "bolševické schůze ze začátku 70. let".

"Nebylo žádné tajemství, že v Bloku jsou dva různé názorové proudy," uvedl Nováček. Podle prohlášení odcházejících delegátů BPI zničili podvodníci a lobbisté. "Je po bloku," řekla ČTK předsedkyně pražské divize BPI Jana Borkovcová.

Výběr delegátů dnes směřoval k tomu, aby Konvička a místopředseda Petr Hampl obhájili svoje rozhodnutí a nechali schválit nové stanovy, míní Nováček. Ty jsou však podle něj v rozporu s občanským zákoníkem i ústavou. Odešlo podle něj tolik delegátů, že sněm už není schopný se usnášet. "Předpokládáme, že vymyslí nějaké náhradníky, kteří budou na jejich straně," dodal po odchodu Nováček.

eda22 ( 28. května 2016 17:05 )

Á, náckové v sobě a žádný imigrant na obzoru. Skoro ideální stav.

sendrasak ( 28. května 2016 16:39 )

No vida, náckové se hádají o prachy, pakáž.

zidoniusek ( 28. května 2016 14:52 )

a kdopak kontroluje to,co ti řitolezi ve službách amíků provádějí?

tgbg ( 28. května 2016 13:30 )

Vladimir Putin je prezident Ruské federace (Ruska). Jde obývalého člena zločinecké KGB a Komunistické strany Sovětského svazu (KSSS). Putin byl v dobách komunistické genocidy sovětský špion, který oddaně sloužil komunistickému,zločinnému,režimu. Nejprve je nutno říct, že v Rusku není taková demokracie, jako je v Evropské unii, Česku. Pokud to tedy lze vůbec nazvat demokracií. Rusko má silnou prezidentskou moc. Putin má v Rusku neomezenou moc a velký vliv. Jistě je to jeden z nejbohatších lidí světa. Vše, co se děje v Rusku, určuje Putin. Volby v Rusku jsou nedemokratické a neregulérní. A co je nejhorší, jsou zmanipulované. V Rusku mají mumii a sochy Vladimira Iljiče Lenina (a dalších komunistických diktátorů) – zakladatele komunistické genocidy, masového vraha. Už to samotné o něčem svědčí. Pokud se podíváme na současný vývoj na Ukrajině, tak Putin na jednu stranu tvrdí, že Ukrajinu nechá na pokoji, ale na druhou stranu se do této záležitosti vměšuje jak může…

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa