Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Británie „zdrsní“ protiimigrační opatření. Dotknou se i Čechů?

Autor: Václav Lang - 
24. května 2016
06:12

Britská velvyslankyně v Praze Jan Thompson tvrdí, že přísnější opatření pro cizince, která Velká Británie přijímá v souvislosti s migrační krizí, českým občanům neuškodí. Češi žijící na ostrovech jsou podle ní přínosem pro tamní společnost a také to tak má zůstat.

Britský premiér David Cameron požadoval v rámci reformy vztahů ostrovní země s Evropskou unií omezení volného pohybu osob v EU a omezení sociálních dávek pro evropské občany přicházející do Velké Británie. Země se nakonec dohodly na kompromisu v podobě tzv. záchranné brzdy, která umožňuje Britům v případě velké zátěže systému dávky na čas omezit.

Podívejte se, co řekla britská velvyslankyně o migrační krizi, brexitu a vztahu s Čechy:

Video  Velvyslankyně UK  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Britská velvyslankyně v Praze Jan Thompson uvedla ve Studiu Blesk, že přísnější pravidla pro cizince nejsou namířena proti Čechům. Podle ní přijímá Británie zejména opatření, která mají zamezit příchodu lidí spolupracujících s Islámským státem (ISIS). „Budeme nadále vítat Čechy ve Velké Británii,“ uvedla.

Co se týče migrační krize, zdůraznila, že je zapotřebí řešit její příčiny, a nikoli jen následky. Ohledně brexitu zastává postoj britské vlády, aby země setrvala v Unii.

Video se připravuje ...
Další videa