Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Velvyslankyně boří stereotypy: Umí česky a diplomatické značky dala na „embéčko“

Autor: Václav Lang - 
21. května 2016
07:12

Jan Thompson, velvyslankyně Velké Británie v Praze, ani zdaleka nesplňuje zažité představy o nudných ambasadorech. Českou republiku brázdí v takzvaném embéčku, tedy Škodě 1000 MB, mluví obstojnou češtinou, a dokonce v Praze hraje divadlo.

„Přijela jsem ve svém oficiálním autě, což je Jaguár, s řidičem, ale když mám možnost, mnohem raději jezdím ve své škodě embéčku z roku 1968,“ prohlásila, když dorazila na rozhovor do Studia Blesk. „Myslím, že je to jediná škoda embéčko v České republice, která má diplomatické značky,“ dodala.

Jak je na tom velvyslankyně s češtinou? Podívejte se na video:

Video  Jan Thompson o soukromí  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Jednou z hlavních výhod podle ní je, že mnoho Čechů umí tenhle vůz opravit. Jako třeba když se jednou vydala na výlet za Prahu a stará škodovka vypověděla služby. Stačilo oslovit prvního muže a za chvíli auto naskočilo.

To ale není jediná výstřednost, která velvyslankyni odlišuje od jejích kolegů. Reprezentační prostory totiž často vyměňuje za divadelní pódium – vystupuje s pražsko-anglickou shakespearovskou společností. V rozhovoru pro Blesk.cz také předvedla, jak dobře je na tom s češtinou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nitram55 ( 21. května 2016 23:59 )

Dear Jane, after very long time Is in Prague Ambassador who's not selfish and snob, its very nice that you try to learn Czech language and you actually speak very well. It's great from you and I am going to be a big fan. Cheers

djaba ( 21. května 2016 23:33 )

Si dělá pr..l ?Aby ne .

bizon_pepa ( 21. května 2016 11:40 )

Já bych byl trošku opatrný v těch zjednoduššených soudech. Švédská velvyslankyně tu působila taky jako milá a vřelá dáma. A přitom to byla neskutečná pí.. se sklonem všechny poučovat.

sosacek ( 21. května 2016 08:42 )

To je jiná káva, a ne jako ten promuslimský přihřátý hajzl a štváč z SSA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa