Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman má smůlu. Stropnický české vojáky na Golany nepošle, bál se o ně

Autor: ČTK, val - 
20. května 2016
08:50

Česko nepošle své vojáky do mírové mise OSN na Golanské výšiny, oblasti na pomezí Sýrie a Izraele. Třebaže tento nápad prosazoval i prezident Miloš Zeman, ministerstvo obrany pod vedením Martina Stropnického (ANO) nabídku nasadit vojáky odvolalo, píší páteční Lidové noviny (LN). Zástupci OSN totiž podle nich změnili podmínky, když chtěli Čechy nasadit v Sýrii, zatímco resort předpokládal, že česká ženijní četa bude působit v relativně stabilní oblasti kontrolované Izraelem.

„Je to definitivní rozhodnutí, ze strany OSN totiž došlo ke zcela zásadní změně podmínek. OSN po nás požadovala nasazení vojáků na syrské straně, a to je pro nás z bezpečnostních, operačních i politických důvodů zcela nepřijatelné,“ řekl deníku mluvčí ministerstva obrany Petr Medek.

Podle diplomatických zdrojů LN se na misi v uplynulých týdnech v tichosti dohodli zástupci českých ozbrojených složek, diplomacie a ústředí světové organizace. OSN počítala s nabídkou 30 až 40 českých ženistů, na místě měli být k 1. červenci, plně nasazeni o dva týdny později.

Prezident Miloš Zeman a ministr obrany Martin Stropnický na velitelském shromáždění Armády ČR Prezident Miloš Zeman a ministr obrany Martin Stropnický na velitelském shromáždění Armády ČR | ČTK

Jednání ale podle informací deníku ve středu krachla. Velitel mírových jednotek OSN, známých pod zkratkou UNDOF, indický generál Jai Menon prohlásil, že by své budoucí podřízené rád viděl na syrské straně, kde proti sobě bojují vládní síly prezidenta Bašára Asada a různé povstalecké skupiny, píše list. Podle zdroje LN z ministerstva obrany mělo velení jednotek UNDOF nasazených přímo na Blízkém východě jiné představy než celosvětové vedení mírových operací OSN v New Yorku.

V jednotkách UNDOF působí v současné době tři vojáci české armády. Od loňského července jsou v hlavním štábu mise v táboře Ziouani v části Golan okupované Izraelem. Rozsáhlejší zapojení českého vojska na Golanech dlouhodobě prosazoval prezident Miloš Zeman. Vidí v tom možnost boje proti islámskému terorismu.

cid2000 ( 25. května 2016 11:19 )

Zase se vrátila doba,kdy kdejaký moderáturek,kdejaká Mini Free Cool In sluníčková kavárenská hvězdička dostane naopak velký mediální prostor,aby mohla hanit a nakopla Prezidenta naší země Zemana!Je to módní,...defacto jsou pořadníky od vedení státní televize,rozhlasu se hlásit k napadení Prezidenta!Nikoho nezajímá,že jej poprvé v historii země zvolili občaní svobodně!Tím více to štve knížecí bakkallovskou Pražskou nacisitickou kavárnu kolaborantů,kterým Prezident Beneš sebral po 2.sv.válce majetek za zradu národa!Čím více lžou,tím více jim lidi už nevěří!Češi jsou švejkové ponaučeni totalitou nikomu nedůvěřovat a nevěřit tomu co se veřejně masivně hlásá v Tv,rozhlase a internetu!Dnes je hrdina člověk co musí makat,má rodinu,děti,musí odvádět daně a tihle knížecí zločinní sluníčkáři mu šlapou po hlavě,po důstojnosti,okrádají ho a nutí jej sloužit jejich jedinečné pokřivené předělané havlo-pravdě,jejich názoru s USA,banderiovci,ISIS,Turky na věčné časy proti Rusku za každou nesmyslnou cenu, proti historii výsledkům 2.sv.války,proti Syrskému lidu,rozvrátit státy,které nechtí poslouchat americkou C.I.A. jako Srbsko,nechtí dovážet fanaticky hordy miliónů muslimských migrantů bez kontroly atd!Tihle zrádci sluníčkáři nechtí již vlastní národ,vlastní historii,.....jsou to zmetci co usilovně pracují na zničení historie Evropských národů,kultůr,křesťanských tradic.....navíc preferují ve velkém uvádět se na veřejnosti,že ten či onen politik,velvyslanec,herec,zpěvák je homosexůál,přinejmenším bisexuál!Heterosexuální klasická rodina je v dnešní době špína a nuda!!Je velice populární TOP VIP se chlubit jinou sexuální orientací a dávat to módně na odiv všem!Kdo není teplomet je OUT ve společnosti těchto sluníčkářů!Prý to je kreativní,krásné a svobodomyslné!Svět se řítí do s.r.a.č.e.k. s takovou bandou co nám vládne se slabým ustrašeným Premiérem země,který se nechává jen hladit po hlavičce do samého vyhlazení od Angely I. Šílený nebo amíků!

gabreta ( 20. května 2016 12:18 )

To je fakt. U Havla se to vědělo, že tam má nádrž na h...a!

nilud ( 20. května 2016 10:12 )

Zeman a Sobotka by měli jet na Golany společně,ale zpět se vracet nemusí.

maryfox ( 20. května 2016 09:28 )

 Copak to nosí Zeman ve vnitřní kapse saka, že mu tak zoufale nesedí? Není to placatka s jeho elixírem? Všimla jsem si toho už mockrát.A co se týče Golan, je to jeho fixní idea, i když se situace již dávno velmi změnila.Ale protože jen idiot nemění své názory, on na tom svém trvá.

Informator ( 20. května 2016 09:04 )

Stropnický je skutečně naprostý hovado,stejná opice s postiženým synáčkem..!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa