Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

ČSSD dál lepí dluhy za Altnera. Věřitelům rozdala už skoro 10 milionů

Předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)
Předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: bru/ČTK - 
17. května 2016
17:57

ČSSD v posledních dnech uhradila další dluhy bývalého advokáta Zdeňka Altnera, kterému má zaplatit téměř 338 milionů za služby v případu Lidového domu. Dohromady Altnerovým věřitelům už zaslala bezmála 9,5 milionu korun. Sociální demokraté nechtějí přes právní moc rozsudku pražského soudu platit Altnerovi, ale uspokojují jeho exekučně vymáhané závazky.

ČSSD Altnerovi nechce peníze na jeho švýcarský účet poslat kvůli obavám, že by je v případě úspěchu svého dovolání už nedostala zpět. V pátek zaplatila 13.000 korun Městu Černošice a 164.000 korun Všeobecné zdravotní pojišťovně a dnes 63.000 korun Krajskému soudu v Praze. Předtím už hradila Oborové zdravotní pojišťovně, České advokátní komoře, finančním úřadům, Městskému soudu v Praze či Státnímu pozemkovému úřadu.

Bývalý advokát Altner na konci března vyhrál letitý spor se sociální demokracií, kterou zastupoval ve sporu o Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit 18,5 milionu a smluvní pokutu, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů Kč. Sociální demokraté proti rozsudku podali dovolání, navrhují v něm i odklad vykonatelnosti.

Altner už dal podnět k exekučnímu vymáhání pohledávky, ČSSD začátkem května podala na soud námitku místní a věcné nepříslušnosti a podjatosti kvůli vyjadřování mluvčí soudu k případu. Námitky podle Altnerova syna Patrika vládní strana znovu podala 9. května. „Je evidentní, že jejich obstrukce nemají hranice,“ napsal dnes Patrik Altner ČTK v textové zprávě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Samo ( 4. srpna 2016 15:04 )

Carmine, ty budeš asi bolševický magor. K celé věci asi tolik, až vy zaplatíte všem, kterým jste sebrali majetek, tak teprve potom se možná stane, co tam píšeš. Ale protože vy nikdy nezaplatíte co jste sebralia nakradli i těm obyčejným živnostníkům bez zaměstnanců, tak se to nestane. Ve svém výčtu jsi zapomněl na ten největší tunel a tím jsou solární elektrárny. Tyto elektrárny dotuje stát 42 miliardami ročně a odběratelé elektřiny dalšími 10 miliardami ročně, což je při životnosti solárních panelů 30 roků nějakého 1,5 biliónu plus 500 miliard na rekonstrukci přenosové soustavy aby nedocházelo k black outům. A tyto 2 biliony máte na svědomí opět vy se svými bratry z ČSSD, protože zákon o solárních elektrárnách jste prohlasovali společně.

Samo ( 4. srpna 2016 10:33 )

Prý ČSSD lepí dluhy za Altnera a přitom by stačilo, kdyby zaplatila svůj dluh Altnerovi a nemuseli by lepit jeho dluhy. Socani odjakživa ve vedení státu razili styl politiky, že dluhy se platit nemusí a nakonec tuto myšlenku prosazovali i v případě svého dluhu. Za těch skoro 20 roků naskočilo penále podle smlouvy, tak by měli zaplatit Altnerovi beze zbytku.

zkzkz ( 17. května 2016 19:50 )

Dluhoši jen plaťte!!!

anno ( 17. května 2016 19:09 )

Jen at' platí Sosáci, at vidí, jaký je život normálních lidí ve dluzích!!!!!Ten deb?lní úsměv ho brzy přejde Kolaboranta!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa