Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mynář žije ve služebním. Svůj byt na Hradě přitom pronajímá za desetinásobek

Autor: mts - 
6. května 2016
07:59

Ačkoliv prezidentův kancléř Vratislav Mynář má na Pražském hradě byt, sám žije ve služebním. Ten svůj začal pronajímat, a to přibližně za desetinásobek nájmu, který platí Hradu. Informuje o tom MF DNES.

Mynář bydlí v bytě o rozloze 100 m2 nedaleko hradní brány. Podle MF DNES za něj platí zhruba 17 tisíc korun měsíčně včetně záloh na služby.

Byt, který vlastní a který se nachází v opravené budově na Malé Straně, nyní pronajímá turistům. A to přes agentury na internetu. Dříve se do něj přitom chtěl sám nastěhovat.

Tyto plány ale zavrhl, když se ženou Alex začali čekat dítě. „V té době jsme nevěděli, že moje paní bude těhotná. A zkusím se zeptat: Jak by se vám chodilo do čtvrtého patra v malém domě s úzkým schodištěm s dítětem a s nákupy? To je trestný čin, že bydlím v jiném bytě, než vlastní moje firma?“ ptá se Mynář.

Zajímavé je, že než nastoupil do úřadu prezident Miloš Zeman, tak úředník, který měl v Praze vlastní bydlení, nemohl služebního bytu využívat. „Nárok na služební byt nemá nikdo. Pokud nám to možnosti dovolují, snažíme se vyjít vstříc všem,“ dodal Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Výhled z toalety na Hrad, či Petřín

Mynářův čtyřpatrový dům na Jánském vršku září do dálky novotou. Ta na vás dýchne i při vstupu do budovy. „Rekonstrukce skončila teprve nedávno, tak měsíc, dva zpátky,“ řekl Blesku v lednu člověk, který měl možnost seznámit se s detaily oprav a poskytl je pod zárukou anonymity.

Kompletní rekonstrukce čtyři sta let starého domu měla podle zdroje přijít na třicet milionů korun. „Dělaly se nové podlahy, schodiště, zábradlí. Každý z osmi bytů je vybaven koupelnou se sprchovým koutem, kuchyní. Dva byty v nejvyšším patře mají ještě druhou koupelnu s vanou,“ vylíčil Blesku zdroj s tím, že naprosto úchvatný na bydlení u Mynáře může být výhled. „Z některých bytů je i z toalety vidět na Pražský hrad, Petřínskou rozhlednu,“ popsal. Za nevýhodu označil naopak parkování. Dům je totiž bez garáží a nechat auto v úzké uličce není jen tak.

Mynář v současnosti zároveň rekonstruuje vilu ve Strašnicích, kterou pořídil předloni za 5,5 milionu korun. Tato cena vzbudila nejen u realitních expertů pochybnosti.

Podívejte se na opravy Mynářovy vily ve Strašnicích:

lambrika ( 6. května 2016 14:12 )

na co mu je bezpečnostní prověrka , když tam tak bezpečně žongluje jak s bytem , tak zajišťováním autobusových výletů na hrad i s pohoštěním . . . to je jenom málo co vyplave na povrch a taky jenom jeden člen hradních rádců a poradců k pohledání

ivoadler ( 6. května 2016 13:02 )

Pokud to neprokážeš, tak je to jen sprostá pomluva. Volební účet je prý transparentní a žádní rusáci tam nefigurují. Zeptej se Babiše! Proč bych se měl ptát Babiše? Babiš nic takového neříká. Asi je chytřejší.

y1xcvbnm ( 6. května 2016 11:40 )

to je tak nesympatický člověk od pohledu, ten jeho škleb. A co jeho krásná Alex??? ještě hlásí na Barrandově???

tgbg ( 6. května 2016 11:26 )

Rusáci!!!!!Penězi. Volební kampaň Zemanovi platili rusáci!!!

ivoadler ( 6. května 2016 10:47 )

Zeman by se těchto vyžírků mal zbavit. Mynář ho dehonestuje nejvíc. Ale tvrdit, že je Zeman zkorumpovaný, je nesmysl. Kdo ho zkorumpoval? A čím?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa